Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (187 words)

Poziv na izložbu i stand – up komediju uoči Đakovačkih vezova u Muzeju Đakovštine

 Pozivamo Vas da nam se pridružite 28. lipnja 2024. u 18 sati u Muzeju Đakovštine na otvorenju izložbe "Babaseka" i Stand-up komedije "Crvenseka i sedam čudaka", ili kako "Babaseka" kaže "Ustandup komendija u dvorištu Muzeja!"

Autor izložbe, Tomislav Livaja završio je Umjetničku akademiju u Osijeku. Od djetinjstva se bavi folklorom, a svira i nekoliko instrumenata (gajde, dude, samicu…) tako da je elementima folklora protkano i inspirirano i njegovo vizualno stvaralaštvo. Izlagao je na nekoliko grupnih te je imao i nekoliko samostalnih izložbi, ponajprije vezanih za brand "Babaseka".

Brand pod nazivom „Babaseka" nastao je 2020. za vrijeme pandemije Covida 19, kada je počeo raditi ilustracije s bakama i babama u raznim situacijama. Započeo je s ilustracijama, a nakon prvotnog uspjeha počeo je izlagati na sajmovima odjeven u aljmašku žensku narodnu nošnju. Ubrzo razvija i novi oblik izražavanja – Stand-up i snimanje jednostavnih kratkih videa koje objavljuje na društvenim mrežama. Sada se „Babaseka" pojavljuje kao fotomontaža i unutar slavnih djela iz povijesti umjetnosti koje s tipičnim seoskim komentarima mijenjaju cijeli kontekst djela.

A što je sve za nas pripremio možete vidjeti u Muzeju Đakovštine od 28. lipnja do 7. srpnja 2024. godine!


KONCERT ANSAMBLA ARS LONGA

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731