Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (185 words)

Otvorenje izložbe ''Početci sestrinstva u Hrvatskoj i Đakovštini''

sister1

U srijedu, 4. prosinca 2019. godine u 19,00 sati u Muzeju Đakovštine biti će otvorena autorska izložba Tomislava Kovačevića koja je nastala nakon dugogodišnjeg proučavanja i istraživanja povijesti sestrinstva u Hrvatskoj i Europi. Riječ je o do sada nezasluženo nedovoljno istraženoj temi u čijem su fokusu požrtvovni djelatnici i djelatnice neprocjenjive vrijednosti, kako u današnjem društvu tako i kroz prošlost. Izložbom će posjetiteljima biti pružen uvid u razvoj njege bolesnika od vremena prije nego li su postojale stručne obrazovne ustanove u Hrvatskoj, a svakako je vrlo zanimljiv i poseban segment koji se bavi Đakovštinom i početcima ovog plemenitog zanimanja u našim krajevima. 

Autor izložbe, Tomislav Kovačević, rođen je 1988. u Đakovu gdje je i završio osnovnu školu, dok je srednju medicinsku školu završio u Zagrebu pri bolnici Sestara milosrdnica. Od 2011. godine boravi u Njemačkoj gdje stječe iskustva u sestrinskom zanimanju, dok je od 2019. godine zaposlen u Švicarskoj. Kako je razvio veliki interes za tematiku povijesti sestrinstva, prikupljao je različite podatke i predmete o temi, a ovom izložbom u Muzeju Đakovštine objedinjuje do sada prikupljeno znanje i građu. Njegovim vlastitim riječima ''sestrinstvo je umjetnost i putovanje''


ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA MUZEJSKE UDRUGE ISTOČNE ...
XXII. VUKOVARSKE ADVENTSKE SVEČANOSTI 2019. VUKOV...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731