Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (202 words)

Otvorena "Izložba rijetko izlaganih slika iz Likovne zbirke Muzeja Đakovštine"

 U petak, 11. prosinca otvorena je "Izložba rijetko izlaganih slika iz Likovne zbirke Muzeja Đakovštine."
Izložba je nastala slučajno, iako je planirana za sljedeću godinu, nakon što je nekoliko izložbi koje su trebale biti postavljene tijekom godine otkazano iz razloga što to nisu dopustili epidemiološki uvjeti.
Muzej Đakovštine i u svojoj Likovnoj zbirci ima što ponuditi posjetiteljima, pravi primjer za to je ova izložba, za koju je važno naglasiti portrete nekadašnjih gradonačelnika Đakova, Antuna Niderlea (to je ujedno i najstarija slika koja je trenutno izložena i nedavno je nabavljena) te portret gradonačelnika Antuna Švarcmajera, autora Milana Tolića. Osim toga, treba istaknuti izložene slike Ise Junga, Ivana Heila, Predraga Golla i ostalih koji su na neki način bili povezani s Đakovom ili slikali vezano za Đakovo. Izložba je osmišljena tako da se kroz nju protežu poveznice Đakova i regije, istaknuo je autor izložbe Borislav Bijelić.
Zamjenik gradonačelnika Robert Francem proglasio je izložbu otvorenom. Izložba je sastavni dio manifestacije Svome gradu za blagdane, koja svake godine nudi različite sadržaje građanima za provođenje kvalitetnog slobodnog vremena u blagdansko vrijeme.
Posjetitelji mogu pogledati izložbu svakim danom tijekom prosinca ove i siječnja iduće godine, ponedjeljkom od 13 do 19 sati, a ostalim danima, uključujući i vikende, od 9 do 13 sati.UPALJENA TREĆA ADVENTSKA SVIJEĆA
Najstarija krunica na hrvatskom tlu nalazi se u Gr...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731