Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (167 words)

Otvorena izložba "Putovi" Mirjane Marović

 U subotu, 27. ožujka je u Muzeju Đakovštine otvorena izložba "Putovi" slikarice Mirjane Marović.

Iza slikarice je tridesetogodišnje djelovanje u slikarstvu. Rodom je iz Splita, a trenutno živi i radi u Zagrebu kao profesorica likovne kulture. Njezina djela su kromatski bogata i pročišćenih kompozicija. Okušala se i na relativno velikim formatima slika, ali i na minijaturama.
Izložba "Putovi" obuhvaća više zavičajnih i astralnih motiva, one koji je podsjećaju na oca, pjesnika Tonča Petrasova Marovića, njegov zavičaj i pisanje, a to su smokva i Sutikva (kameni brežuljak pokraj mjesta Mravince), rozete solinske crkve Gospe od Otoka, zatim su tu i slike kojima odaje počast gradu Vukovaru, simboliziranom kroz motiv Oriona, sazviježđa fikisiranoga na prapovijesnoj vučedolskoj keramici. Slikarica je koristila pointilizam kako bi dodatno naglasila astralne motive na svojim slikama. Na otvorenju izložbe su govorili slikarica Mirjana Marović, ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić, koji je javnosti predstavio život i rad slikarice te zamjenik gradonačelnika Robert Francem, koji je izložbu proglasio otvorenom. Izložbu možete pogledati tijekom ožujka i travnja u Muzeju Đakovštine.


SRETAN USKRS
Otvorenje izložbe Mirjane Marović "Putovi"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731