Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (186 words)

Otvorena izložba ''O njima su priče pričali'' 30 godina Opće opasnosti

IMG_654_20221220-083902_1

Poznati županjski rockeri, bend Opća opasnost ove godine slavi svoj 30. rođendan. Od ratnih 90-ih do danas bend je prolazio uspone i padove, da bi se opet podigli nakon nekoliko godina pauze. Ostali su vjerni svom prepoznatljivom hard rockerskom izričaju. Kao zahvalu za sve što su učinili za grad Županju ali i za glazbenu scenu u Hrvatskoj, kustosica županjskog muzeja Marta Huber osmislila je i priredila izložbu ''O njima su priče pričali''.

Autorica je obuhvatila rad benda proteklih 30 godina, te izložila pregršt predmeta. Tu se mogu vidjeti instrumenti članova benda, mnogobrojne nagrade, cjelokupna diskografija, zastave, majice, suveniri koje su izrađivali fanovi, te brojni drugi predmeti. Bend je na otvorenju izveo nekoliko svojih pjesama. Jedna od njih je i ''Raduj se cijeli svijete'' koju su izveli sa dječjim crkvenim zborom ''Isusovi biseri'' s kojima su snimili pjesmu prije nekoliko godina. Nezaobilazan član benda je i Mario Vestić, autor većine pjesama Opće opasnosti, koji se također obratio okupljenim posjetiteljima. Predstavljena je i kompilacija Fan cluba Opće opasnosti, ''30 pjesama za 30 godina'' u izdanju Croatia Recordsa. 

U sklopu izložbe izdan je i katalog ''O njima su priče pričali'' autorice Marte Huber.
Izložba će biti otvorena do kraja siječnja 2023. godine.

KONCERT DARKA ČUVIDIĆA I MATEJE MATIĆ
Otvorena izložba "Najljepše želje"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731