Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (161 words)

Otvorena izložba "Arheologija iz zraka"

IMG_4190

U petak, 8. rujna u 19 sati u Muzeju Đakovštine otvorena je izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu pod nazivom „Arheologija iz zraka", čiji su autori Miroslav Vuković (Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) i Jacqueline Balen (Arheološki muzej u Zagrebu). Izloženo je 36 fotografija snimljenih bespilotnim letjelicama koje prikazuju arheološke lokalitete diljem Hrvatske.

Autori su napomenuli kako se ova izložba prikazuje perspektivu koja je omogućena kroz korištenje bespilotnih letjelica, no u fokusu nje arheologija nego fotografija kao umjetnički izričaj autora koji ju stvara dokumentirajući arheološke ostatke. Jedan od ciljeva realizacije ovakve izložbe je popularizacija arheologije, što je ostvareno brojnim gostovanjima diljem Hrvatske i u Mađarskoj. Izložba svakim gostovanjem raste novim fotografijama lokaliteta iz regije gdje je postavljena, zbog čega je uvijek promjenjiva i u nijednom dosadašnjem izdanju nije bila ista. Tako se i ovoga puta, na četiri fotografije, u izložbi nalaze lokaliteti s područja Đakovštine: Gorjani - Kremenjača i Viškovci - Gradina.

Izložbu možete pogledati do 1. listopada u Muzeju Đakovštine.

Zlatni pin - nagrada u kategoriji „Dvorci i palače...
Tragom Jankovića 2023.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731