Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (261 words)

OTVOREN VI. PO REDU DUNAVART FESTIVAL

U organizaciji DunavArt festivala, TZ Grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar i Austrijskog kulturnog foruma, 23. lipnja 2021, godine u perivoju dvorca Eltz otvoren je VI. po redu DunavArt festival.

Goste je pozdravila Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, govoreći o dugogodišnjoj suradnji Gradskog muzeja, DunavArt festivala, Austriskog kulturnog foruma i TZ Grada Vukovara. Prisutnima se obratio i Miran Hadži Veljković ravnatelj DunavArt festivala govoreći o ovogodišnjem programu koji se odvija u Vukovaru i Iloku. Bila je ovo ujedno i prigoda da se predstavi Stephanie Karner, nova direktorica Austrijskiog kulturnog foruma koja je naglasila važnost međusobnog povezivanja u zajedničkim projektima te pri tom istakla želju za nastavkom izložbene i glazbene suradnje sa institucijama u kulturi Grada Vukovara.

U sklopu Festivala u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar, otvorena je uz likovni postav Zorana Šimunovića, kustosa Gradskog muzeja Vukovar izložba fotografija Wojciecha Czaja pod nazivom ALMOST, u kojoj autor na 30 fotografija vrlo vješto pokazuje arhitekturu Beča gdje se prepoznaju stilski objekti velike sličnosti u drugim gradovima Europe koje je prepoznavao na svojim putovanjima, svjedočeći na taj način o povezanosti i kulturnim utjecajima srednjoeuropskog kulturnog kruga.

Na kraju predstavljanja ovogodišnje manifestacije, prisutnima se obratio Filip Sušac, dogradonačelnik Vukovara, pozdravljajući goste u ime Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara i svoje ime naglašavajući važnost buduće suradnje i zahvalnost za organizaciju dosadašnjih pet festivala na kojim su predstavljena značajna imena hrvatske i europske kulturne i glazbene scene.

Koncert pod nazivom Vesele priče s razigranog Dunava izveo je austrijski

STYRIAN KLEZMORE ORCHESTAR u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom,

a koji je održan u novouređenom prostoru Zadruge VRHUNSKO VUKOVARSKO Vedrana Barića.

COOLturno ljeto 2021.!
Koncert

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731