Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (218 words)

OTOVRENA IZLOŽBA MILICE REINHART TEŠANKIĆ I SINIŠE TEŠANKIĆA

79914503_2828019820583696_5444201446629179392__20191216-121425_1

U sklopu 22. adventskih svečanosti dana koje ove godine nose naziv VUKOVAR- GRAD PRIJATELJSTVA , 12. prosinca, 2019. godine u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar u dvorcu Eltz otvorena je izložba „Prjateljstvo u slikanju." autora Milice Reinhart Tešankić i Siniše Tešankića.

Svaki od autora ostvario je niz autorskih projekata izlažući na samostalnim i skupnim izložbama u hrvatskim i inozemnim galerijama.

Siniša Tešankić svoju prvu samostalnu izložbu imao u Vukovaru gdje je i radio u Gradskom muzeju Vukovar od 1971. godine nakon završetka Pedagoške akademije, odsjek likovnih umjetnosti u Zagrebu

Milice Reinhart Tešankić, školovala se u inozemstvu ostvarujući niz nacionalnih i internacionalnih projekata radeći sa djecom, mladim ženama i pripadnicima marginaliziranih skupina.

Siniša Tešanki jedan je od utemeljitelja kiparske kolonije u Ernestinovu a zajedno sa suprugomMilicom Reinhart Tešankić vodi MAU ( Mala akademija umjetnosti Ernestinovo) otvarajući u svom domu veliki atelijer prepun posudica s bojom, kistova, papira i svega što se u slikarskom okružju i treba nalaziti a koju polazi sve veći broj djece razvijajući svoju kreativnost.

Goste je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić dok su o svom životnom putu i umjetničkoj suradnji kroz prijateljstvo govorili autori Siniša Tešankić i Milica Reinhart Tešankić, koja je ujedno i tvorila izložbu.

Autor izložbe i likovnog postava kao i likovnog uređenja kataloga je Zoran Šimunović, kustos likovne zbirke gradskog muzeja Vukovar..

Predstavljanje 14. Zbornika Muzeja Đakovštine
UPALJENA III. ADVENTSKA SVIJEĆA

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731