Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (217 words)

OTOVORENA IZLOŽBA A - 8020 GRAZ

A---8020-GRAZ-1_20220503-063713_1

 U Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar, 27. travnja 2022. godine otvorena je izložba A – 8020 GRAZ koja predstavlja izbor od 14 fotografija akademskih i amaterskih umjetnika.


Prema riječima autora umjetnika Markusa Pippana izložba je nastala u suradnji sa udrugom Kulturvermittlung Steiermark i Umjetničko-pedagoškog instituta Graz. Izložba uspoređuje načine rada različitih starosnih skupina te zrcali njihove aktualne teme i osobne pristupe. Posebno je stavljen naglasak na kvalitetu i raznolikosti jer se tako otvara mogućnost dijaloga između umjetnica i umjetnika i njihove publike prelazeći kako granice gradova, tako i jezičke i državne granice. Time djela umjetničke fotografije, i kad umjetnici nisu prisutni, postaju ambasadorima šarolike i bogate kulturne scene u Grazu, kao i samoga grada.

Pri izboru djela autor se rukovodio isključivo umjetničkim aspektima i njihovim aktualnostima pri čemu je podjednaka zastupljenost fotografkinja i fotografa ispala sasvim spontano.kao i presjek kroz više generacija.

Na otvorenju su govorili Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Richard Edelsbrunner, voditelj likovnog odsjeka photo Graz selection, Markus Pippan, autor izložbe, koji se ujedno zahvalio Gradskom muzeju Vukovar na višegodišnjoj suradnji i gostoprimstvu, Josip Paloš, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vukovara te Filip Sušac zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara koji je ujedno i otvorio izložbu.

Izložba je rezultat višegodišnje suradnje koju potencira Richard Edelsbrunner, direktor Austrijskog kulturnog foruma.

Izložbu posjetitelji mogu vidjeti do 15. svibnja 2022.

OTVORENJE IZLOŽBE PAPA FRANJO U IZRAELU
Gostovanje izložbe "Slatki život, 100 godina tvorn...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731