Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (454 words)

ODRŽANA NOĆ MUZEJA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

NO-MUZEJA-27.-1.-2023.-Mari-21

 

Gradski muzej Vukovar već 15. godinu za redom sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja otvarajući svoja vrata brojnim posjetiteljima. Ova godina je izuzetno važna jer svi muzeji nakon tri godine trajanja pandemije,koliko su muzeji bili zatvoreni za grupna događanja nastoje vratiti publiku i privući nove posjetitelje.

U Noći muzeja 2023. povezali su se tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Franjevački muzej Vukovar s obzirom da imaju izniman utjecaj u edukaciji i očuvanju kulturne baštine Vukovara.

Koristeći zajednički naziv ovogodišnje manifestacije MOĆ MUZEJA, svoj program su proveli pod nazivom: MOĆ MUZEJA – PROŠLOST ZA BUDUĆNOST - čuvamo – educiramo – povezujemo.

U Gradskom muzej Vukovar Noć muzeja otvorena je izložbom: u Galeriji Oranžerija

ZAUVIJEK MR. MORGEN- IVO ROBIĆ, autorice Vesne Leiner, posvećene ovom našem glazbenom velikanu svjetske slave samo dan prije 100-te godišnjice njegovog rođenja. Izložbu su organizirali uz Gradski muzej i Muzej Grada Zagreba i Muzej turizma iz Opatije. Večer posvećena Ivi robiću nastavila se izvođenjem njegovih najpopularnijih melodija koje su u Mramornoj dvorani Dvorca Eltz izvodili Josip Paulić, tenor i Ante Blažević, na klavijaturama. U ovom glazbenom programu sudjelovali su i učenici Glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića u programu pod nazivom MALI GLAZBENI VELIKANI muzicirajući na različitim instrumentima čime se nastavila vrlo uspješna suradnja našeg Muzeja i Glazbenih odjela.

Barokna dvorana. Glavni moto ovogodišnje noći je POVEZIVANJE tako su se u glazbenoj noći s našim učenicima povezali i učenice Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka svirajući na flautama u različitim prostorima stalnog postav. Posjetitelji su mogli čuti i zvuk gajdi koje je svirala Anita Šteter iz Osijeka.

PLESNA CRTICAINSPIRIRANA GLAZBOMIVE ROBIĆA u Baroknoj dvorani izvodio je Plesni ansambl Odjela suvremenog plesa OŠ Dragutina Tadijanovića

Uz obilazak stalnog postava za posjetitelje je bila u Paviljonu II otvorena Izložba

Narodnog muzeja u Zadru UMJETNOST TAPISERIJE - Ane i Ivana Tomljanović

Na tragu ove izložbe bila je u suradnji s OŠ Antuna Bauera za najmlađe posjetitelje organiziranai radionica tkanja na vertikalnom tkalačkom stanu koju je vodila kustosica Renata Devetak Roca. Vežući se uz glazbenu Noć muzeja organizirana je i radionica Povijest glazbe – lenta vremena koju je vodila muzejska pedagoginja Ivana Nadovski.

IGRA POVEZIVANJA uključivala je tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar i Franjevačkog muzeja Vukovar.

Posjetitelji su pronalazili po tri predmeta u svakom muzeju koji su na sebi nosili iste simbole : krug /sunce, križ i cik-cak / valovnicu označni u svakom muzeju drugom bojom: crvenom plavom i žutom.Fotografiranjem pored predmeta sa označenim simbolima i slanjem na facebookGradskog muzej uključili su se u nagradnu igru koja će voditi ka zajedničko druženje nakon što se saberu rezultati igre.

Uz želju da naši muzeji postanu stalna točka interesa naših sugrađana pozivamo vas da pratite naše društvene mreže i pridružite se i ostalim muzejskim manifestacijama
Otvorena izložba "Povratak u Požegu"
OTVORENA IZLOŽBA ZAUVIJEK MR. MORGEN – IVO ROBIĆ

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731