Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (195 words)

Mali festival art terapije i izložba ”Talog”

MAR_3616

 U petak, 30 kolovoza u Muzeju Đakovštine održan je po prvi puta Mali festival art terapije u suradnji s Hrvatskom udrugom za art terapiju. Voditeljica aktivnosti bila je mag. art. Mia Janković Shentser koja je ujedno i specijalizantica art terapije. Kako su se aktivnosti odvijale u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu, svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku upoznati se s art terapijom i kreativno se izraziti.

U 19 sati otvorena je izložba "Talog" čija je autorica također Mia Janković Shentser. Izložbom je predstavljeno 25 radova koji su nastali raznim likovnim metodama i tehnikama, a samo su manji dio umjetničkog opusa autorice koja je u Zagrebu diplomirala kiparstvo, u Indiji se obrazovala o klesarstvu te u Izraelu u keramici, a bavi se i dizajnom web stranica. Kako je već spomenuto, autorica radi i kao voditeljica kreativnih art terapijskih grupa.

Na otvorenju su govorili ravnatelj muzeja Borislav Bijelić, o samoj autorici je nešto više govorila Anja Bijelić nakon čega se i sama autorica kratko predstavila i zahvalila, dok je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Đakova, Robert Francem.

Izložba je otvorena za posjetitelje svakoga dana i to ponedjeljkom od 12 do 20 sati, a od utorka do nedjelje od 9 do 13 sati.

Otvorenje izložbe Sebastijana Vojvode
FRANKOPANI U VUKOVARU

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731