Screenshot_10

Prigodom Dana grada Županja, u petak 23. kolovoza 2019. godine u 19.00 sati, u zgradi Muzeja Čardak, otvara se izložba ''Djetinjstvo u Županji 60-ih''. Zaplovite zajedno s nama u nedavnu prošlost županjske svakodnevice koja je do sada bila relativno slabo istraživana.

Osim predmeta, u izložbu je utkano i individualno sjećanje te priče županjskih građana koji su se odazvali na javne pozive i tako pripomogli ostvarenju iste. Djetinjstvo je najljepše razdoblje u životu čovjeka, a ova tema bi jednako tako mogla privući i najmlađi uzrast kako bi se upoznali s djetinjstvom svojih roditelja, baka i djedova. Zaboravljena igračka u kutiji u podrumu pored prvih rola, stara školska torba i pernica na tavanu, najdraža slikovnica i mnoge druge uspomene iz djetinjstva čekaju da ih se ponovo prisjetimo.

Provedite ugodan početak vikenda uz melodije Ive Robića, Vice Vukova, Josipe Lisac, Gabi Novak, ali i mnogih drugih evergreena toga vremena koje će svirati mladi županjski trojac "Dva i pol muškarca". Da nam službeni dio otvorenja također protekne u ugodnom ozračju, pobrinut će se naša mlada glumica Katarina Šestić s Umjetničke akademije Osijek.

Izložbu možete posjetiti do 1. listopada 2019. godine.

Veselimo se Vašem dolasku, Vaš Zavičajni Muzej ''Stjepan Gruber''.