Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (212 words)

Dragi ljubitelji muzeja i kvizova!

U sklopu Noći muzeja koju ćete imati prilike proživjeti 1. veljače 2019. u Gradskom muzeju Požega, odigrat ćemo zabavni ekipni kviz (pub kviz). Predviđeno početak kviza je u 22.30, a sveukupno trajanje između 1-1,5 sat. Kazimir i Hrvoje iz udruge Kvizoljupci Zlatne doline pripremit će nam 30 pitanja, a na vama je da skupite ekipu od 3 člana, smislite ime ekipe i prijavite se putem komentara ovog statusa (ime ekipe+imena i prezimena svih članova). Prijave se primaju do 31.1. (dan uoči kviza) do 12 sati. Prostor u kojem ćemo igrati dozvoljava maksimalno 10 tročlanih ekipa. Dakle, nemojte previše čekati s prijavom, a pojedinog prijavljenog člana moguće je zamijeniti sve do zaključenja prijava. 

 Kviz jest natjecateljskog karaktera (predviđene su nagradice za sve sudionike te nagrade za prvoplasiranu ekipu), ali svima nam je cilj prije svega dobro se zabaviti i možda ponešto naučiti. Usput, kviz je tematski – muzejski. Dakle, moguća su pitanja o samom požeškom muzeju, lokalnim povijesnim artefaktima i arheološkim nalazištima, poznatim svjetskim muzejima, slavnim arheolozima i muzealcima, znamenitim svjetskim muzejskim otkrićima, nalazištima i izlošcima, možda ponekom neobičnom muzeju… Ne bojte se težine pitanja, bit će od vrlo lakih pa do onih malo težih, onako kako bi trebalo biti u svakom pub kvizu. Očekujemo vas s nestrpljenjem i radujemo se zajedničkom druženju.

Noć muzeja 2019 - program u Muzeju Đakovštine
Muzej grada Pakraca. Noć muzeja 2019.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731