Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (257 words)

"Đakovačko ljeto" u Muzeju Đakovštine

naslov
Ovog ljeta, u okviru programa "Đakovačko ljeto" u Muzeju Đakovštine realizirali smo osam radionica za djecu i odrasle:
  • 7. srpnja – Radionica gline, voditeljica Ljiljana Balekić. Radionica je bila namijenjena odraslima, a izrađivali su se razni predmeti iz stalnog postava Muzeja Đakovštine.
  • 14. srpnja – Selo iz daleke prošlosti 1. dio, voditeljica Jelena Boras. Na prvoj radionici djeca su uz pomoć voditeljice izrađivala kuće od pruća.
  • 21. srpnja – Selo iz daleke prošlosti 2. dio, voditeljica Jelena Boras. Na drugoj radionici napravljene kućice su spajali u jedno VeSelo naselje s opkopom, mostovima i drvećem.
  • 28. srpnja – Muzej kako ga vide najmlađi kroz tehniku grataža, voditeljica Marka Grbeša. Radionica je bila namijenjena najmlađim posjetiteljima muzeja koji su se upoznali s tehnikom grataža, od pripreme papira preko izbora motiva do gotovog proizvoda
  • 4. kolovoza – Narukvice od vune, voditeljica Ivana Dević. Sudionici su imali priliku razgibati prste i naučiti kako od vune napraviti šarene narukvice.
  • 11. kolovoza – Licitarska srca od kartona, voditeljica Ivana Dević. Na ovoj radionici djeca su oslikavala srca izrezana iz kartona te ih ukrašavala po uzoru na prepoznatljiva licitarska srca.
  • 18. kolovoza – Radionica kaširanja, voditeljica Katarina Kuric. Pomoću ljepila i papirnatih ubrusa djeca su izrađivala razne predmete koji se nalaze u stalnom postavu Muzeja, ali i predmete iz svoje mašte.
  • 25. kolovoza – Radionica kaširanja – dovršavanje predmeta, voditeljica Romana Radišić. Na zadnjoj radionici ovoga ljeta, sudionici su dovršavali radove koji su se od prošle radionice osušili te ih obojili i ukrasili po predlošcima ili vlastitoj želji. 
  • Video sažetak naših radionica možete pogledati na našem Youtube kanalu ili na linku https://www.youtube.com/watch?v=F4an7IpHI4M
22. Festival "Dani slavonske šume"
OTVORENA IZLOŽBA EROS I THANATOS AUTORA TOMISLAVA ...

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731