«Muzej za sve» GLUO

I ove, 2011. godine, Galerija likovnih umjetnosti, Osijek, će u sklopu projekta pod nazivom „Muzej za sve“, obilježiti Međunarodni dan invalida,

pri čemu će predložiti poseban program sa specifičnim ciljevima i na taj način pokazati svoju otvorenost, te dobru namjeru za uključivanje osoba s invaliditetom u animacijske i edukativne djelatnosti.  

Program će započeti u petak, 02.12.2011. godine vodstvom kroz stalni postav za gluhe i nagluhe osobe iz udruge Dodir, uz pomoć prevoditelja za znakovni jezik.

Nastaviti ćemo u ponedjeljak 05.12.2011. godine i uključiti učenike III. razreda Osnovne škole Franje Krežme sa kojima će predsjednik športske udruge slijepih Svjetlost, gospodin Stojan Bjelajac, razgovarati o problemima sa kojima se slijepe osobe susreću u svojim svakodnevnim aktivnostima. Djeca će moći pogledati i isprobati alate koji su pomoć slijepima. Također smo predvidjeli i nekoliko vježbi kako bi sami osjetili što znači ne vidjeti. Na kraju će djeca pripremiti „taktilni“ poruci napisani breillovim pismom.

07.12.2011. godine organizirati ćemo posebnu radionicu za slijepe osobe iz udruge Dodir, koje će kroz prilagođene aktivnosti i materijale moći same pripremiti ukrasne dekoracije za svoj dom i sjedište Udruge.

13.12. 2011. godine Galeriji u goste dolaze korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe, Osijek, koji će se angažirati oko božićnih motiva: pripremati će papirnate ukrasne vrećice za poklone i bojati staklo s dekorativnim ornamentima za svoje prostorije.

Za Novu, 2012. godinu, mala skupina djece volontera pripremiti će jednu „slikovnicu“ za slijepe, koristeći grafičku tehniku „slijepog tiska“ i breillovo pismo.

Kontakt osoba:
Leonilda Conti
Mob. 098 18 09 416

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731