«Mišina»

Dokumentarni film Mišina, snimljen u koprodukciji Muzeja Slavonije Osijek i firme Trotar, prikazat će se ove subote u Gorjanima u 20 00 sati povodom 45 obljetnice KUDa Gorjanac iz Gorjana.

Svečani koncert i projekcija filmova održat će se u Domu DVDa uz sljedeći program:-

- Projekcija dokumentarnog filma "Mi idemo ljeljo..."

- Dramska izvedba KU "Seljačka Sloga" Prelog

- Projekcija dokumentarnog filma "Mišina"

- Folklorna izvedba KUD-a "Gorjanac"
 

Radujemo se Vašem dolasku!

Podsjetimo:
Fim Mišina sniman je 2011. godine u Osijeku, Gorjanima, Topolju, Boji i Pečuhu. Bavi se četvoricom gajdaša iz ove regije: Andorom Veghom, Ivanom Lovićem, Anitom šteter i Tomislavom Livajom uz kazivanje Mande Kovačev iz Topolja. Ovim filmom Muzej Slavonije Osijek pridonosi promoviranju i zaštiti umijeća izgradnje i sviranja gajdi i duda u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj koja se od 2010. godine nalazi na Listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Film Mišina svečano je promoviran u nedavno zatvorenom Kinu Urania u Osijeku na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja ove godine, prikazan je i nagrađen na Etno film festivalu Srce Slavonije u đakovu, prikazan je i nagrađen na 20. međunarodnom Festivalu televizijskog etnološkog filma u Kučevu (Srbija), prikazan je na 20. međunarodnom Festivalu etnološkog filma u Beogradu kao i u sklopu Večeri etnološkog dokumentarnog filma u Vinkovcima povodom 46. Vinkovačkih jeseni. Prijavljen je na Etno film fest u Rovinju za 2012. godinu.

Režija: Krešimir Lendić
Scenarij: Ana Wild
Kamera: Vjeran Hrpka
Montaža: Goran Markovanović
Producent: Vedran Kralj

Sve druge vijesti o filmu mogu se naći na www.mso.hr u arhivi vijesti.

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731