Muzej grada Pakraca

 

plakat-pivo_01.jpgProgram Noći muzeja u Muzeju grada Pakraca započinje u 18.00h svečanim otvorenjem čak tri izložbe kojima je zajednička tematika –pivo:zanimljive izložbe Gradskog muzeja Bjelovar “Pivo-napitak bogova i puka“ koja na zanimljiv način  prezentira dugotrajnu povijest proizvodnje piva, zatim izložbe pivskih stripova „Nacrtaj mi krigl“ Mate Pejića i izložbe fotografija „Staročeško“ o Daruvarskoj pivovari.

Uz navedene izložbe prezentirat ćemo i portal pivnica.net, a za 20.00h predvidjeli smo izlaganje o kućnoj proizvodnji piva, raširenoj tradiciji čeških doseljenika na ovom prostoru.

Cijelu večer posjetiteljima će biti dostupna i literatura o pivu,a sve će biti popraćeno glazbom, degustacijom domaćih slastica i promocijom piva iz najstarije pivovare u Hrvatskoj naravno riječ je o Staročeškom pivu iz Daruvarske pivovare.

Muzej će biti otvoren od 18.00 do 1.00h tako da svi zainteresirani u ovom razdoblju mogu posjetiti muzej.

Pozivamo  Vas da dođete i budete dio ove noćne muzejske priče!

 

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731