Galerija likovnih umjetnosti Osijek

……Ljudi su došli i sudjelovali u programu koji smo najavili preko lokalnih radijskih medija: Slobodan ulaz na izložbu '21. Slavonski Biennale', radionica svijeća na tradicionalan način, videogledaonica, te glazbeni rock koncert, dakle…..

1) Radionica svijeća u suradnji s udrugom Breza, pod nazivom 'nightlight' počela je u 18.00 sati i privukla je sudionike različite dobi, od najmlađih, djeca od 3-4 godine uz roditelje, pa do odraslih. Interes za ovu aktivnost pokazao se velik te je otvoren za sve posjetitelje Galerije. Izrađene svijeće označene s'Noć Muzeja 2009' svaki je sudionik mogao ponijeti kući, kao svjetlo sjećanje Galerije likovnih umjetnosti i radionice, koja je trajala bez prekida do ponoći

2) 'videogledaonica', u 21. sati, bila je prilagođena za veću publiku (60-70 ljudi) koji su mogli vidjeti, razmisliti i razgovarati o novom umjetničkom mediju. Umjetnik Vladimir Frelih, dobitnik nagrade Ex Aequo na 21 Slavonskom Biennalu, predstavio je publici, inače studentima Umjetničke akademije i Filozofskog fakulteta, tri svoja rada i 7 radova studenata Umjetničke akademije, Odsjek za multimediju.

3) Rock performance izveli su Bura Bend, u čijem sastavu se nalazi pjevačica Helena Janečić, također sudionik Slavonskog Biennala.
 

 


 

Noć muzeja
(petak, 30 siječnja, od 18.00 do 01.00 sati)

U petak, 30. siječnja 2009. s početkom u 18.00 sati, u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku održati će se Noć muzeja.

Ovo je treća godina da je i Galerija likovnih umjetnosti Osijek uključena u ovu veliku kulturno-turističku manifestaciju hrvatskih muzeja.

„Noć muzeja“ priprema Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s 70 hrvatskih muzeja, koji će 30. siječnja biti otvoreni od 18 sati do 1 sat poslije ponoći. Bogati programi u „Noći muzeja“ bit će realizirani u muzejima i galerijama mnogih hrvatskih gradova – u Bjelovaru, čakovcu, Dubrovniku, Karlovcu, Kastvu, Koprivnici, Korčuli, Makarskoj, Ogulinu, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Umagu, Virovitici, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

Provedite noć u Galeriji likovnih umjetnosti Osijek u ozračju finissagea 21. Slavonskog Biennala (18.00 – 00.00): sudjelujte u videogledaonici s popratnim razgovorom s Vladimirom Frelihom i studentima Umjetničke Akademije u Osijeku (21.00) i dođite na glazbeni performance Bura benda (22.00).

Uz to, za sve posjetitelje Galerije, nudimo radionicu svijeća na tradicionalni način s korijenima u srednjem vijeku u suradnji s udrugom „Breza“, pod zajedničkom temom noći „lightnights“.

U duhu Noći Muzeja i nastojanjima približavanju publici, Galerija izgrađuje novi sustav kontaktiranja putem galerijske mailing-liste. Svaki posjetitelj koji upiše svoju e-mail adresu, sudjeluje u nagradnoj igri gdje se pobjednici izvlače u ponoći.

Interes publike za "Noć Muzeja 2009" izniman je i potvrđuje značaj hrvatskih muzeja za kulturno-turističku ponudu. Tijekom prošlogodišnje "Noći Muzeja" zabilježeno je više od 100.000 posjeta programima hrvatskih muzeja i galerija, pa veliku posjećenost valja očekivati i ove godine. Podsjećamo, ulaz u muzeje i popratni materijali manifestacije bit će besplatni

Veselimo se vašem dolasku!

Kontakt osoba:
Leonilda Conti-Ribić, muzejski pedagog
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
031/251-290

Medijski pokrovitelj Radio Osijek.

 

PROGRAM:

18.00 – 00.00 Finissage izložbe 21. Slavonski biennale

18.00 – 00.00 lightnights : radionica svijeća na tradicionalni način u suradnji s udrugom „Breza“
                     Svaki posjetitelj može napraviti svoju vlastitu svijeću
                     'NOć MUZEJA 09' 

Nagradna igra

21.00 – 22.00  Videogledaonica s Vladimirom Frelihom i studentima Umjetničke akademije Osijek

22.00 – 00.00 Bura bend: glazbeni performance

            00.00 Izvlačenje nagrada

 

Besplatan ulaz za sve posjetitelje!

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731