Muzej Slavonije Osijek

Manifestacija Noć muzeja '09 u Muzeju Slavonije Osijek

Velika kulturna manifestacija hrvatskih muzeja "Noć muzeja", koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji sa 70-ak hrvatskih muzeja, održat će se 30. siječnja od 18 do 01 sati.

Bogati programi "Noći muzeja" bit će realizirani u muzejima i galerijama diljem Hrvatske, pa tako i u Muzeju Slavonije Osijek.

U Muzeju Slavonije Osijek u Noći muzeja biti će otvorena izložba plakata – karikatura "što oni ...rade u muzeju", te organiziran glazbeni program.

Na jedan neobičan, pomalo šaljivi način izložba "što oni ...rade u muzeju" bi trebala dati dio odgovora na vječno pitanje o radu ljudi u Muzeju i nadovezati se na već postojeću izložbu "S druge strane ogledala". Izložba "S druge strane ogledala" pokazala je samo djelić onoga što stoji s onu stranu Muzeja, iza ogledala prošlosti grada i njegovih stanovnika. Izložba je podastrla priču o darovanim predmetima i zbirkama, temelju fonda Muzeja Slavonije, ogledalu brige za prošlost te restauraciji kao muzejskoj nužnosti, načinu očuvanja prošlosti za budućnost. No, iza skrbi o zavičaju, njegovoj prošlosti i sadašnjosti za budućnost stoje marljivi muzealci, koje prati vječno pitanje o njihovom radu. I oni su ti koji stoje s onu stranu ogledala, oni su ti koji drže to ogledalo, često daleko od očiju posjetitelja Muzeja. Stoga je ova izložba mogući odgovor na pitanje: što oni ...rade u muzeju?

Tijekom Noći dijelit će se pecivo i topli napitci, kao i katalog izložbe "što oni ... rade u muzeju". Cijene svih publikacija Muzeja Slavonije prigodno će biti snižene 50%. Ulaz u muzej je tijekom manifestacije besplatan.

Program Muzeja Slavonije Osijek u "Noći muzeja"
(30. siječnja 2008. od 18 do 01 sati)

izložba u Noći muzeja "što oni... rade u muzeju" – otvorenje u 19 sati

Glazbeni program (Ana Vlainić, violina i Mateja Lanščak, flauta) na hodnicima Muzeja od 20 do 22 sata

Ostale izložbe:

• "S druge strane ogledala"

• "Dadoh zlato za željezo"

• "Plakat za plakat"

• Lapidarij rimskih kamenih spomenika

 

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731