Predstavljena publikacija „Pozdrav iz Požege“

Pozdrav iz Pozege - naslovnicaU Gradskom muzeju Požega 17. prosinca predstavljena je publikacija „Pozdrav iz Požege“ koja je svojevrsna fotomonografija, ali i vodič kroz Zbirku razglednica požeškog Muzeja. Publikaciju koja izišla u nakladi Gradskog muzeja Požega pored autorice Lidije Španiček, muzejske savjetnice predstavila je još Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca te Grgur-Marko Ivanković, voditelj Zbirke razglednica u Muzeju Slavonije. Grafičko oblikovanje napravio je Boris Knez.

Proučavanjem razglednica upoznajemo dijelove grada, saznajemo tko su bili njihovi nakladnici i fotografi, prepoznejmo značenje osobe korz njihovu korespodenciju, upoznajemo Požežane koji su bili dio motiva razglednica i čitamo zanimljive pisane sadržaje pošiljatelja – kazala je autorica Lidija Španiček.

Pages from Pozdrav iz PožegeNa ovom zanimljivom izdanju koje je izišlo u povodu 250. obljetnica proglašenja Požege slobodnim kraljevskim gradom zahvalio se gradonačelnik Vedran Neferović. Maja Žebčević Matić zahvalila se Gradu Požegi, Zlatarsko-trgovačkoj radnji „Drago“ i tvrtki Eco energy iz Slavonskog Broda za financijsku potporu tiskanja publikacije "Pozdrav iz Požege“ koja se može nabaviti u Gradskom muzeju po cijeni od 80,00 kuna. Prije predstavljanja ove knjige u Muzeju je predstavljen i zanimljiv program pod nazivom „Zaustavljeno vrijeme“, priča o razglednicama, autora Gorana Đurđevića i Karla Mačeka.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731