«U Korizmi ruvo crno»

plakat_u_korizmi_ruvo_crno.jpg
Izložba i etnoprikaz u šokačkoj kući u Zelčinu

U  organizaciji  Muzeja Valpovštine i Udruge šokačko srce Zelčin, u četvrtak 5. ožujka u šokačkoj kući u Zelčinu, održana je etno večer  „U korizmi  ruvo crno“. članovi udruge šokačko srce prikazali su tradicijski život u korizmi.

Predstavljeno je i korizmeno „ ruvo“, bake u tradicijskoj odjeći  otpjevale su korizmenu pjesmu, a posjetitelji su mogli kušati stara korizmena jela.

Nazočne je pozdravio domaćin Miroslav Varžić i kustosica Muzeja Valpovštine Mirjana Paušak. Oboje su pohvalili međusobnu suradnju i najavili nove zajedničke projekte.

Broj posjetitelja je bio više nego zadovoljavajući, a među gostima su se našli i gradonačelnik  Leon Žulj i zamjenik gradonačelnika Drago Skelac, gosti iz Valpova, Belišća, Osijeka, drugih mjesta i naravno Zelčina.

Gradonačelnik je otvorio događanje, te u nekoliko riječi pohvalio inicijativu za održavanjem ovakvih večeri i dao podršku drugim kulturnim događanjima.

 

Kustos voditelj Muzeja Valpovštine
       Mirjana Paušak           

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731