Gradski muzej Požega - otvoren novi postav

U prigodi 90. obljetnice Gradskog muzeja Požega i Dana grada Požege, 11. ožujka 2014. godine u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja otvorili smo privremeni postav.

Maleni dio bogate materijalne baštine Požege sva četiri muzejska odjela od arheološkog, povijesnog, umjetničkog do etnološkog, smješten je na oko 60 kvadratnih metara prostora bivše izložbene dvorane.

Vjerujemo da će ovaj komadić prošlosti, ovi naši restaurirani predmeti smješteni u do sada najmanjem i najneuvjetnijem prostoru, svakom posjetitelju ispričati koliko Požega i njezina okolica vrijede u povijesnom, kulturnom i običajnom kontekstu cijele Hrvatske.

Iskreno vjerujemo da je ovo posljednji privremeni postav te da će uskoro uslijediti adaptacija muzejskog kompleksa zahvaljujući sredstvima iz EU fondova, a koji bi sa pratećim sadržajima zauzimao oko tisuću kvadrata.

View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/arhiva/638-novi-postav#sigProId8cad59b9ec

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731