Sekcija etnologa

Gradski muzej u Virovitici je u petak 24. listopada 2008. god. bio domaćin etnolozima Istočne Hrvatske. Radi se o stručnom sastanku Sekcije etnologa unutar Muzejske udruge Istočne Hrvatske, a koja okuplja

muzealce iz slavonskih muzeja. Na poziv predsjednice Jasmine Jurković iz virovitičkog muzeja odazvale su se etnologinje iz Požege, Pakraca, Nove Gradiške, Slatine, Našica, Osijeka, đakova i Vinkovaca. Sastanak je bio usmjeren prema većoj povezanosti unutar etnološke struke kao i boljoj suradnji muzejskih institucija preko etnologije. Definirao se budući rad Sekcije te su usvojeni planovi za naredno razdoblje. Raspravljalo se također i o muzeološkim problemima te njihovom rješavanju.
Pored radnog dijela sastanka, etnolozi su pogledali etnografsku izložbu „Putovanje svijetom“, a zatim i stalni postav virovitičkog muzeja. Nakon objeda posjetili su franjevačku crkvu Sv. Roka i samostan.
Kolegice su u svoje muzeje, pored stručnih publikacija i kataloga iz našeg muzeja,  ponijele i pozitivne dojmove Virovitice.

View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/arhiva/54-sekcija-etnologa#sigProId0efb3520ab

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731