Radionice plakata "Obrati pažnju"

Radionice plakata Povodom Međunarodnog dana muzeja u Muzeju Slavonije provedena je muzejska pedagoška akcija „Original“ u trajanju od 18. travnja do 18. svibnja 2008.

Obuhvatila je radionice plakata kojima je cilj bio upoznati i podučiti sudionike izradi i značenju plakata, ali i općenito sadržajima koje su plakati trebali obrađivati.

PRVA RADIONICA  24. i 25. travnja 2008.

Sudionici prve radionice bili su učenici Isusovačke klasične i II. gimnazije iz Osijeka, a kroz plakat su obradili temu osječkih javnih spomenika i potrebu njihova očuvanja i pamćenja.

Radionica se održala tijekom dva dana u nekoliko faza: detaljnije upoznavanje i fotografiranje spomenika u gradu, prezentacija o izradi plakata, odabir fotografija, intervencija u fotografije i njihova izrada te konstruiranje plakata u tehnici kolaža.

DRUGA RADIONICA 15. i 16. svibnja 2008. 

Sudionici druge radionice bili su učenici III. gimnazije iz Osijeka. Oni su se bavili temom muzejskih predmeta i promidžbenog plakata. Odabirući predmete s izložbi koji govore o fundusu Muzeja Slavonije i spajajući ih s prigodnim sloganom – pozivom kreirali su plakat koji poziva građane na posjet Muzeju.

Radionica se održala tijekom dva dana u fazama: upoznavanje o značenju muzeja i načinima na koje se stvara znanje kroz muzejske predmete, fotografiranje odabranih predmeta, prezentacija o izradi plakata, odabir fotografija, intervencija u fotografije i njihova izrada te konstruiranje plakata u tehnici kolaža.

Radionice vodile Jelena Kovačević i Željka Miklošević

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731