«Paralelni procesi»

U  Velikoj dvorana Gradskog muzeja Požega u petak, 24.06.2011. svečano je otvorena  izložbe „Paralelni procesi“ mladih,  hrvatskih, akademskih, likovnih umjetnika Vojvodine.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata je profesionalna ustanova u području kulture, čiji su osnivači tijela državne uprave i manjinske samouprave – Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine i Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji  koja ima za cilj rad na očuvanju, unaprjeđenju i razvoju kulture vojvođanskih Hrvata.

U Gradskoj vijećnici predstavljena su izdanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice o kojima je govorio ravnatelj Zavoda gospodin Tomislav Žigmanov i prof.dr. sc. Helena Tomić Sabljić, dekanica Umjetničke akademije iz Osijeka.

U Gradskom muzeju na izložbi „ Paralelni procesi“ predstavila su se četiri autora : Vera đenge, Srđan Milodanović, Goran Kujundžić i Lea Vidaković koji kroz pojedinačne istraživačke projekte izgrađuju osobne, jedinstvene opuse kao aktivne sastavnice aktualne umjetničke scene.

Izložba će se moći pogledati od 24. lipnja do 2. srpnja 2011.g.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/arhiva/309-paralelni-procesi#sigProIdb8b2ee7db0

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731