Promocija Glasnika slavonskih muzeja

glasnik.jpgMuzejska udruga istočne Hrvatske nastavlja sa zacrtanim programom na godišnjoj skupštini u Slavonskom Brodu u lipnju prošle godine

Zahvaljući sredstavima Ministarstva kulture RH, ali i brojnim tekstualnim i slikovnim prilozima slavonskih muzealaca od Virovitice do Iloka i ove godine je uspješno nastavljena tradicija, te je u Vukovaru predstavljen posljednji, 6. broj Glasnika slavonskih muzeja.

Glasnik je u konferencijskoj sali Kuće Ružička (trenutnom boravištu Gradskog muzeja Vukovar) predstavila gošća iz Rijeke, muzejska savjetnica Muzeja suvremene i moderne umjetnosti mr. sc. Daina Glavočić, a Miljenko Smokvina, jedan od osnivača udruge za zaštitu i valoriziranje industrijske baštine Pro-torpedo Rijeka održao je nadahnuto predavanje kojemu je ilustracija bila izložba „Riječki inovatori“.

Gradski muzej Vukovar kao izvrstan domaćin poveo je sudionike u razgledavanje obnovljenog Vukovara. Poslije impresija iz Hrvatskog doma kulure, muzealci su se oduševljeno upoznali sa tijekom impresivne obnove kompleksa palače Eltz u koje se poslije uređenja vraća stalni postav, ali čuvaonice i radni prostori Gradskog muzeja Vukovar.

Poslije posjete multimedijalnom postavu čuvenoj vukovarskoj Ratnoj bolnici koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata zapaljene su svijeće u počast svim stradalnicima Grada Vukovara.

Obilaskom Arheološkog parka Vučedol u izgradnji kojom je vizionarski spojena prethistorijska prošlost s vjerom u turističku budućnost, slavonskim muzealcima pružena je mogućnost da uzbuđenju novog broja Glasnika slavonskih muzeja dodaju nenadmašno iskustvo vukovarskog Dunava okićenog prvim proljetnim suncem. 

 

FOTOGALERIJA:

 

sve slike pogledajte ovdje

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731