V. dani grafike

Uz izložbu nastavljamo raditi, crtati, otiskivati...

Edukativni program u sklopu manifestacije V. dani grafike potvrđuje kako postoji veliki interes publike za „grafiku“, shvaćenu u tradicionalnom značenju ili sa širem načinu djelovanja.

Razne skupine posjetile su Galeriju, aktivno razgledale izložbu i rado se uključile na ponuđene radionice: učenici V. i VIII. razreda Oš. Frankopan, III. razreda Oš. V. Becića, V. razreda Oš. F. Krežme, Srednja škole za tekstil i primijenjene umjetnosti, kao i štićenici Doma za odrasle psihički bolesne osobe, koji su prvenstveno sudjelovali u radionici „poštansko pismo“.

Prijedlog je bio da svaki sudionik radionice (Galerija će poštom poslati sve koverte na kraju izložbe) napiše vlastito pismo (koristeći riječi, crteže ili tiskane oblike) i otisne svoj žig na „plavoj “koverti koja podsjeća na izloženi Tadićev rad „kuverte“.

Svi su učenici poslali svoje koverte školi s namjerom da se u školi njihov zajednički rad postavi kao veliki zidni mozaik.

Desetero djece iz Doma za djecu Klasje bilo je uključeno u veselu karnevalsku radionicu Face painting.

Također je radionica „šivanog crteža“ utorkom dobila polaznice zainteresirane za šivanje svog portreta na pamučne torbe. Precizan i pažljivi rad trajati će još dva tjedana kako bi se sve dovršilo. 


Za sve dogovore i pitanja vezano za pedagoški program V. dana grafike:

Leonilda Conti, muzejski pedagog
031 – 251 290


View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/arhiva/266-v-dani-grafike#sigProId81f5d504a3

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731