Noć muzeja - Pakrac

U petak 28.01. u pakračkom muzeju održana je treća po redu Noć muzeja.

Muzej je bio otvoren cijelu noć od 18.00 pa sve do 1.00h te smo bili jedan od 170 muzeja u 60 gradova širom Hrvatske koji su ove večeri širom otvorili svoja vrata.

Naši posjetitelji mogli su razgledati čak tri izložbe koje je povezivala zajednička tema-pivo.

Prva je izložba autorice Silvije Sitte iz Gradskog muzeja Bjelovar-Pivo napitak bogova i puka koja prezentira dugu i izuzetno zanimljivu povijest proizvodnje piva.

Druga izložba pod nazivom „Nacrtaj mi krigl“ izložba je daruvarskog novinara i poznatog „pivoljupca“ Mate Pejića. Sastoji se od stripovskih kvadrata u kojima se na bilo koji način pojavljuje ili spominje pivo, a treća izložba pod nazivom „ Staročeško“ izložba je fotografija pivovare Daruvar.

Noć muzeja započela je u 18.00h svečanim otvorenjem ove tri izložbe. Na otvorenju smo mogli čuti i kako se nekada pivo na našem prostoru proizvodilo po kućama zahvaljujući Siniši Stareku i njegovom sjećanju iz djetinjstva. Ova noć bila je posebna i po tome što se tema  mogla konzumirati zahvaljujući pivovari Daruvar te neumornom točioničaru Saši Barčanu.

Bila je ovo dosada najposjećenija Noć muzeja u Pakracu, a posjetitelji su dolazili u muzej tijekom cijele noći. Uz razgledavanje izložbi te neobavezno druženje i razgovor uz pivo vrijeme je zaista brzo prošlo.

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u kreiranju ove ugodne večeri i naravno svim dragim posjetiteljima pakračanima, lipičanima i daruvarčanima.

Napominjemo da su izložbe otvorene do 15.02. te ih do tada možete razgledati u radno vrijeme muzeja ili neko drugo vrijeme uz prethodnu najavu!

Nešto više o Noći muzeja u Pakracu pročitajte i na pivskom portalu www.pivnica.net!

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/arhiva/246-no-muzeja-pakrac#sigProIdeb5d1b89d7

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731