«Dani poslije»

dani_poslije.jpgmjesto održavanja: velika izložbena dvorana - Trg sv. Trojstva

otvorenje: 22.10.2010. u 19,00 sati

trajanje izložbe: od 22.10. do 30.10.2010.

radno vrijeme: 10.00 - 12.00 i 17.00 - 19.00; subotom: 10.00 - 12.00

Izložba  je dio projekta "Privilegirani, povlašteni ili ponosni" Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba koja će se održati u Gradskom muzeju Požega, povodom obilježavanja 19. godišnjice osnivanja 123. brigade HV-a. Autor izložbe fotografija hrvatskih ratnih vojnih invalida je umjetnički fotograf Damir Hoyka. Organizatori izložbe su: Zajednica udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije, Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, Udruga specijalne policije MUP-a RH, ZŽZ HVIDR-a Republike Hrvatske, HVIDR-a Požega i Gradski muzej Požega. Pokrovitelji izložbe su Grad Požega i ZŽZ HVIDR-a Republike Hrvatske. Uz izložbu, posjetitelji će moći razgledati i Spomen sobu Domovinskog rata u požeškom kraju u Gradskom muzeju Požega.

"Serijom fotografija "Dani poslije" nastojao sam stvoriti vizualni poticaj na razmišljanja o položaju ratnih vojnih invalida u poslijeratnim društvima. Likovi bivših branitelja sami po sebi bremeniti su pričama i zato sam se odlučio za jednostavan, ali eksplicitan prikaz koji će gledatelju ostviti punu slobodu imaginacije pri učitavanju misli u promatrane fotografije. Ne znam hoće li publiku više zaintrigirati razmišljanja o povijesti ljudi na fotografijama ili o  njihovom svakodnevnom životu, ali vjerujem da su dečki iz HVIDR-e hrabrošću i povjerenjem da s javnošću podijele svoje ozljede omogućili stvaranje jedinstvene fotoserije čiji je jezik razumljiv svim narodima svijeta - opomena protiv rata i podsjetnik na društveni položaj onih koji su u ratovima stradali." - Damir Hoyka

 

FOTOGALERIJA:

View the embedded image gallery online at:
https://www.muih.hr/arhiva/210-dani-poslije#sigProId10b6731ecb

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731