Promocija Vodiča MUIH-a

promocija_vodica.jpgPosljednji zajednički projekt 18 muzeja i galerija okupljenih u Muzesjkoj udruzi istočne Hrvatske  je  Vodič muzeja i galerija istočne Hrvatske sažet na 40 stranica  džepnog formata koji donosi niz informativnih i dvojezičnih povijesnih podataka, fotografija, kao i navigacijske karte smještaja muzejskih ustanova od Virovitice do Iloka, te preglednu kartu istočne Hrvatske sa svim pripadajućim muzejima i galerijama.

Vodič,  tiskan u nakladi od 5 000 primjeraka, trebao bi biti dostupan svim potencijalnim korisnicima muzejskih i galerijskih usluga, ali prije svega posjetiteljima.

Svečano promoviranje održalo se 26. ožujka 2010. Godine u Muzeju grada Iloka u nazočnosti sedamdesetak muzealaca članova Muzejske udruge istočne Hrvatske, koji su ovu priliku iskoristili i za upoznavanjem sa novim stalnim postavom iločkog muzeja kao i za tradicionalno muzejsko druženje.

Ova posebna kulturna prigoda okupila je i važne gošće koji su govorili o značaju Vodiča muzeja i galerija istočne Hrvatske: mr. sc Branku šulc, ravnateljicu Ureda za kulturni razvitak Ministarstva kulture, Višnju Zgaga, ravnateljicu Muzejskog dokkumentacijskog centra, te Mihaelu Kadija, predstavnicu Ureda za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice. U ime Muzejske udruge govorile su predstavnice uređivačkog vijeća: mr.sc.Marina Vinaj i Maja Žebčević Matić.

 

FOTOGALERIJA:

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731