Gradski muzej Požega - Izletom u potrazi za novom muzejskom publikom

Gradski muzej Požega se odazvao nadahnutoj temi ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja – „Hiper povezani muzeji – novi pristupi nova publika“, i nedjelju, 13. svibnja, uoči samog Dana muzeja u organizaciji s HPD Gojzerica – Požega, povezao se s Luks Bike Adventure, Veleučilištem u Požegi, Planinarskim društvom HZZOa Požega i građanima željnima neuobičajene avanture, upriličivši jednodnevni izlet u šume Požeške gore pod nazivom „Beremo biljku lazarkinju“. Bila je to prilika da se u pripremama za proslavu Dana muzeja nabere vrlo zdrava biljka lazarkinja, neophodan sastojak staropožeškog recepta za Majsko vino, Muzeja u loncu, ali i za ugodno druženje, upoznavanje biljne i geološke raznolikosti predivne šume zahvaljujući vodiču izleta profesoru Ivici Šnajderu, ali i životinjskog svijeta uz profesora Franu Barišića, te srednjovjekovnih ostataka rotonde Kuzme i Damjana, te fortifikacijske utvrde Dolački grad, zahvaljujući kustosici muzeja Ivani Domanović.

Druženje i još bolje upoznavanje nove muzejske publike nastaviti će se uz zanimljiv muzejski program i u petak na sam Dan muzeja koji će kulminirati projekcijom filma „Tko pjeva zlo ne misli“ uz Kužni pil na sred srednjevjekovnog Trga svetog Trojstva, dakako uz besplatne kokice i majsko vino!

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731