Održan sastanak Sekcije za muzejsku edukaciju i animaciju

Dana 29.11.2017. u organizaciji Muzejske udruge Istočne Hrvatske i Gradskog muzeja Vukovar održan je sastanak Sekcije za muzejsku edukaciju i animaciju.

Sekcija za muzejsku edukaciju i animaciju osnovana je sa svrhom i ciljem:
• okupljanja stručnih djelatnika unutar Udruge koji se u sklopu svojih institucija bave edukacijom i animacijom
• poticanja suradnje među članovima Udruge i njihovim institucijama na polju muzejske edukacije i animacije
• unapređenja organizacije djelovanja muzeja i galerija na području Istočne Hrvatske na polju muzejske edukacije i animacije
• provođenja svih oblika djelovanja koji vode svrsishodnijem prezentiranju muzejskog fundusa i edukaciji krajnjih korisnika muzeja
• brige o stručnom unapređenju muzejskih djelatnika na polju muzejske edukacije i animacije
• suradnje s drugim istovrsnim i sličnim udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu.

Svoj rad Sekcija je započela 2008. godine. Prvi voditelj i osnivač Sekcije bio je tada muzejski pedagog Denis Detling, prof., a danas ravnatelj Muzeja Slavonije. iduća voditeljica bila je dr. sc. Željka Miklošević, prof. Sadašnja voditeljica je muzejska pedagoginja Ivana Nadovski, prof.

Na sastanku u Vukovaru bili su članovi Sekcije kustos GMV Rosanka Savić Mitrović, ravnatelj MBP Danijela Ljubičić Mitrović, ravnatelj MSO Denis Detling, muzejska pedagoginja MSO Jesenka Ricl, muzejska pedagoginja MLUO Leonilda Conti, muzejska pedagoginja MLUO Kristina Delalić Vetengl.

Na sastanku se raspravljalo o zajedničkim akcijama, jedna od njih je MUZEJI ZA SVE koja traje duži niz godina i ima svoj kontinuitet. Predložene su nove akcije te razmjena postojećih radionica i igraonica. Vječita tema je popularizacija muzejske pedagogije te poticanje i stvaranje uvjeta za susrete muzejske edukacije. Raspravljalo se i o kvalitetnom odnosu kustosa i muzejskih pedagoga, lokalne zajednice i muzejskih pedagoga, rješavanju postojeće problematike i isticanju edukacije koja je ključna za zajednicu u kojoj muzej djeluje.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731