MLUO - Kostim kao skulptura

Muzej likovnih umjetnosti i Umjetnička akademija u Osijeku

imaju čast pozvati Vas na otvorenje izložbe

KOSTIM KAO SKULPTURA

autorice Jasmine Pacek

u srijedu, 1. ožujka 2017. godine s početkom u 19 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku.

Doc. art. Jasmina Pacek, magistrica umjetnosti i kostimografije, rođena je u Osijeku. Diplomski studij dizajna završila je na Nacionalnoj akademiji za umjetnost i dizajn u Dublinu, Irska, a magistrirala na University of California u Sjedinjenim Američkim Državama. Od 2009. godine predaje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, gdje je danas docent umjetnosti i prodekanica za studijske programe i cjeloživotno učenje. Do danas je kreirala likovnost (kostime i scenografiju) preko 50 kazališnih dramskih i opernih  predstava i dobitnica je brojnih nagrada u zemlji i inozemstvu.

Izložba predstavlja kostime koji su nastali kao dio istraživanja za doktorat umjetnosti autorice koji se bavi komunikacijskim svojstvima kostima. Povod nastanku kostima je predstava „Prodana nevjesta“, komična opera Bedřicha Smetane koja će se izvesti 7. i 8. travnja 2017. u američkom kazalištu „Robert L. Annis Playhouse“ u Princetonu, New Jersey, u režiji Williama Hobbsa i Ivana Fullera, prema redateljskoj viziji kostimi su kombinacija češke tradicijske odjeće i subkulture steampunka. Kustos izložbe Kostim kao skulptura je Ivan Roth.

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku je u suradnji s autoricom izložbe Jasminom Pacek osmislio slijedeće radionice, na koje vas s radošću pozivamo.

U četvrtak, 02.03.2017. od 17:00 do 20:00 sati održat će se  radionica za odrasle. Uz vodstvo autorice Jasmine Pacek polaznici će se, koristeći tradicionalne tehnike kukičanja u suvremenom kontekstu,  okušati u primjeni tehnika rada i materijala koji su korišteni za izradu kostima.

U petak, 03.03.2017. od 17:00 do20:00 sati održat će se otvoreno predavanje na kojemu će autorica, uz stručno vodstvo i predavanje , upoznati posjetitelje s kreativnim  procesom  stvaranja kostima izložbe kao i o fazama osobnog umjetničko izričaja.

Za našu tradicionalnu radionicu za najmlađe,  Mali prijatelji muzeja,  u subotu, 04. ožujka od 10:00 do 11:30 osmislili smo radionicu izrade motiva inspiriranih izložbom. Djeca će pomoću žice oblikovati elemente koje će naknadno koristiti  za improvizirani scenski nastup u kojem će im pomoći dramski pedagog.

Izložba će biti otvorena do 5. ožujka 2017. godine.