Muzeji za sve – akcija povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Akcija Muzeji za sve i ove godine, treće za redom, nastavlja sa svojim ciljem uključivanja osoba s invaliditetom u edukativne programe i aktivnosti muzeja, ali i osvješćivanja svih ostalih posjetitelje o problemima invaliditeta. U Akciju se u prosincu 2011. godine uključuju gradski muzeji iz Virovitice i Vukovara te Muzej Slavonije i Galerija umjetnina iz Osijeka.

 

GALERIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI, OSIJEK

02. prosinca 2011. petak - vodstvom kroz stalni postav za gluhe i nagluhe osobe iz udruge Dodir, uz pomoć prevoditelja za znakovni jezik

05. prosinca 2011. ponedjeljak – radionica za učenike III. razreda Osnovne škole Franje

Krežme o problemima slijepih osobe u svakodnevnim aktivnostima (razgovor vodi Stojan Bjelajac), radionica što znači ne vidjeti?, priprema „taktilnih“ poruka na Breillovom pismu

07. prosinca 2011. srijeda -  radionica za slijepe osobe iz udruge Dodir (priprema ukrasnih dekoracija za osobni dom i sjedište Udruge)

13. prosinca 2011. utorak – radionica za korisnike Doma za psihički bolesne odrasle osobe, Osijek (priprema papirnih ukrasnih vrećica za poklone i bojanje stakla s dekorativnim ornamentima)

Za Novu, 2012. godinu, mala skupina djece volontera pripremiti će jednu „slikovnicu“ za slijepe, koristeći grafičku tehniku „slijepog tiska“ i Breillovo pismo.

 

MUZEJ SLAVONIJE OSIJEK

5. - 9. prosinca 2011. 4 radionice za viši osnovnoškolski ili srednjoškolski uzrast u sklopu izložbe Povijest radija u Osijeku s ciljem osvješćivanja mladih o problemima gluhoće i nagluhosti

Radionice su predviđene za grupe od 15-20 osoba.

- Potrebna oprema: svaka osoba treba sa sobom imati ispravan i funkcionalan walkman (ili sličan prijenosni uređaj poput mp3 ili mp4 playera) sa slušalicama.

- Rezervacija termina za radionice na telefon: 031/ 208-510, kontakt osoba muzejski pedagog Denis Detling

 

GRADSKI MUZEJ VIROVITICA

5. prosinca 2011.  ponedjeljak,  11 sati  - otvorenje izložbe prilagođene slijepim i slabovidim osobama

5.prosinca 2011.  ponedjeljak,  9 sati  - radionica za srednjoškolce s ciljem omogućavanja doživljaja arheološke, kulturno-povijesne i etnografske građe te umjetničkih djela svojstven slijepim i slabovidim osobama.

- Informacije i kontakt: Anamarija Kučan,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Jasmina Jurković Petras, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 033/721-228 ili 033/722-127.

 

GRADSKI MUZEJ VUKOVAR

Radionice izrade čestitki i ukrasa za 14. vukovarske adventske svečanosti za osnovnu školu Josipa Matoša - jedinu školu za djecu s posebnim potrebama u Vukovarsko srijemskoj županiji

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731