Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (128 words)

Otvorenje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu"

U ovo još uvijek uskrsno vrijeme u suradnji s Župom UBDM Pakrac i Nacionalnim svetištem sv. Josipa u Karlovcu, u utorak 18.4.2023. u Muzeju grada Pakraca, s početkom u 19.00h otvaramo jedinstvenu izložbu zadarske akademske umjetnice Iris Mihatov Miočić pod nazivom "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu". Ova umjetnica se već duži niz godina bavi isključivo sakralnim slikarstvom. Unatoč dugoj tradiciji i povezanosti umjetnosti sa sakralnim, danas je ovaj vid umjetničkog izražavanja teško pronaći van sakralnih prostora.
Pozivamo Vas da nam se pridružite na svečanom otvorenju ovog iznimnog slikarskog opusa. Na svečanosti otvorenja imati ćete priliku upoznati autoricu izložbe, zatim Antuna Sentea rektora Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu i inicijatora izložbe, a slikarski opus Iris Mihatov Miočić će nam približiti vrsni povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Stanko Špoljarić. Vidimo se!

OTVORENA IZLOŽBA „PREDMET: HRVATSKI"
OTVORENJE IZLOŽBE "PREDMET: HRVATSKI"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731