Veličina fonta: +
1 minute reading time (191 words)

Nove spoznaje – rezultati arheoloških istraživanja 2020. i 2021. godine.

Plakat---Rudina-_20210910-091711_1

Predstavljanje knjige Rudina, benediktinski samostan sv. Mihovila Arkanđela, autora Stanka Andrića i predavanje Petra Sekulića 

 Gradski muzej Požega u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, u srijedu, 15. rujna 2021. godine u 18 sati u prostoru Gradske knjižnice Požega, Dvorana znanja, predstavit će knjigu dr. sc. Stanka Andrić Rudina, benediktinski samostan sv. Mihovila Arkanđela. Radi se o knjizi koja je tiskana prošle godine u svibnju u Slavonskom Brodu no zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće održati promociju. Ovo je knjiga zapravo, prva u nizu kojemu je cilj pojedinačno i monografski obraditi sve srednjovjekovne samostane desetak različitih crkvenih redova na zemljopisnom području Slavonije, Srijema i hrvatskog dijela Baranje. Na promociji će govoriti Mirela Pavličić Hein, ravnateljica Gradskog muzeja Požega, dr. sc. Marija Karbić, recenzentica navedene knjige i autor dr. sc. Stanko Andrić.


Uz ovu promociju održat će se i predavanje Petra Sekulića, voditelja arheoloških istraživanja na lokalitetu Rudina, Nove spoznaje – rezultati arheoloških istraživanja 2020. i 2021. godine. Prva arheološka istraživanja lokaliteta Rudine započela su 1980. godine, a od 2013. godine traju revizijska istraživanja te se istovremeno izvodi konzervacija i sanacija lokaliteta. Petar Sekulić će nam predstaviti najnovije spoznaje o samom lokalitetu te najznačajnije predmete.
Gradski muzej Vukovar poziva Vas na otvorenje izlo...
Večer klasične glazbe Kristina Hegeduš, klavir