Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (191 words)

Nove spoznaje – rezultati arheoloških istraživanja 2020. i 2021. godine.

Plakat---Rudina-_20210910-091711_1

Predstavljanje knjige Rudina, benediktinski samostan sv. Mihovila Arkanđela, autora Stanka Andrića i predavanje Petra Sekulića 

 Gradski muzej Požega u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, u srijedu, 15. rujna 2021. godine u 18 sati u prostoru Gradske knjižnice Požega, Dvorana znanja, predstavit će knjigu dr. sc. Stanka Andrić Rudina, benediktinski samostan sv. Mihovila Arkanđela. Radi se o knjizi koja je tiskana prošle godine u svibnju u Slavonskom Brodu no zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće održati promociju. Ovo je knjiga zapravo, prva u nizu kojemu je cilj pojedinačno i monografski obraditi sve srednjovjekovne samostane desetak različitih crkvenih redova na zemljopisnom području Slavonije, Srijema i hrvatskog dijela Baranje. Na promociji će govoriti Mirela Pavličić Hein, ravnateljica Gradskog muzeja Požega, dr. sc. Marija Karbić, recenzentica navedene knjige i autor dr. sc. Stanko Andrić.


Uz ovu promociju održat će se i predavanje Petra Sekulića, voditelja arheoloških istraživanja na lokalitetu Rudina, Nove spoznaje – rezultati arheoloških istraživanja 2020. i 2021. godine. Prva arheološka istraživanja lokaliteta Rudine započela su 1980. godine, a od 2013. godine traju revizijska istraživanja te se istovremeno izvodi konzervacija i sanacija lokaliteta. Petar Sekulić će nam predstaviti najnovije spoznaje o samom lokalitetu te najznačajnije predmete.
Gradski muzej Vukovar poziva Vas na otvorenje izlo...
Večer klasične glazbe Kristina Hegeduš, klavir

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731