Veličina fonta: +
2 minutes reading time (363 words)

Noć muzeja 2020. u Županji

82701574_1274914436033069_3045736947986202624_n

Kako bi približili baštinu lokalnoj zajednici, sve češće upravo muzeji postaju mjesto susreta i stjecanja novih znanja. Ove godine smo odlučili prezentirati baštinu na pomalo drukčiji način - mirisima i okusima. Zato, zakoračite s nama u kulinarski vremeplov u Noći muzeja, 31. siječnja 2020. godine i osjetite dašak antičke kuhinje, kao i one tradicionalne, graničarske.

⭐️10.00 - 11.00 KULINARSKI KVIZ ZNANJA

Započet ćemo ujutro s našim najmlađima, s kojima ćemo se zaigrati u kulinarskom kvizu znanja pod nazivom "Al' se nekad dobro jelo"

⭐️18.00 - IZLOŽBA "OD ARHEOLOGIJE DO ETNOLOGIJE" 

Otvorenje male izložbe našeg kulinarskog inventara koja će biti postavljena u prostoru Čardaka.

⭐️19.30 - 21.00 Početak rada Qtour aplikacije - virtualni vodič kroz županjski muzej📱 

U našem drugom dislociranom objektu, prostoru Agencije, posjetitelji će moći doživjeti nešto novo i inovativno, a to je pregled našeg postava iz drukčije perspektive korištenjem mobitela i aplikacije QtouR. Cilj je ovakvog načina komuniciranja s našom publikom, zapravo da si svaki posjetitelj samostalno može birati tempo primanja zanimljivih multimedijalnih informacija (od teksta, videa, slike, glazbe, itd.), a pri tome treba naglasiti da su sve informacije točne i istinite jer je svaki podatak i sadržaj provjeren od strane kustosa. Ovakav način komunikacije s muzejskom publikom inovacija je u svijetu. Imamo čast među prvima u Hrvatskoj ponuditi ju upravo našim posjetiteljima u Županji prigodom ovogodišnje Noći muzeja.

⭐️21.00 - 00.00 ANTIČKI I GRANIČARSKI/ŠOKAČKI SPECIJALITETI - prezentacija i kušanje (drvene kućice u parku Muzeja)

Žive Rimljanje i serežane utjelovit će kulturno - povijesna skupina Gimnazije Županja pod vodstvom profesorice Danijele Kegalj te skupina proučavatelja latinskog i grčkog jezika i kulture "Vestigia" pod vodstvom profesora Marka Markoljevića. Specijalitete će pripremiti Obrtničko-industrijska škola Županja.  

⭐️18.00 - 01.00 - stručno vodstvo kroz stalni postav

⭐️ GLAZBENI PROGRAM (prizemlje Muzeja)

 WALKER&SUDAR DUO - irska, engleska i škotska glazba


❗️ Povodom dvije velike obljetnice – 200. godina Arheološkog muzeja Split i 140. godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu koje se slave u ovoj Noći muzeja, Zavičajni muzej Županja u suradnji s ostalim muzejima u našoj okolici, odlučili su dati na važnosti slavonskim muzejskim velikanima. 
U skladu s time, organiziramo autobusne linije koje će povesti na izlet pod nazivom  "Putovima osnivača slavonskih muzeja". Polazak će biti u isto vrijeme iz tri smjera - dvorca Eltz u Vukovaru, osječke Tvrđe i ispred Čardaka u Županji.

Veselimo se Vašem dolasku!


Noć muzeja 2020. u Muzeju likovnih umjetnosti
Izložba "Riba ribi grize rep"