Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (363 words)

Noć muzeja 2020. u Županji

82701574_1274914436033069_3045736947986202624_n

Kako bi približili baštinu lokalnoj zajednici, sve češće upravo muzeji postaju mjesto susreta i stjecanja novih znanja. Ove godine smo odlučili prezentirati baštinu na pomalo drukčiji način - mirisima i okusima. Zato, zakoračite s nama u kulinarski vremeplov u Noći muzeja, 31. siječnja 2020. godine i osjetite dašak antičke kuhinje, kao i one tradicionalne, graničarske.

⭐️10.00 - 11.00 KULINARSKI KVIZ ZNANJA

Započet ćemo ujutro s našim najmlađima, s kojima ćemo se zaigrati u kulinarskom kvizu znanja pod nazivom "Al' se nekad dobro jelo"

⭐️18.00 - IZLOŽBA "OD ARHEOLOGIJE DO ETNOLOGIJE" 

Otvorenje male izložbe našeg kulinarskog inventara koja će biti postavljena u prostoru Čardaka.

⭐️19.30 - 21.00 Početak rada Qtour aplikacije - virtualni vodič kroz županjski muzej📱 

U našem drugom dislociranom objektu, prostoru Agencije, posjetitelji će moći doživjeti nešto novo i inovativno, a to je pregled našeg postava iz drukčije perspektive korištenjem mobitela i aplikacije QtouR. Cilj je ovakvog načina komuniciranja s našom publikom, zapravo da si svaki posjetitelj samostalno može birati tempo primanja zanimljivih multimedijalnih informacija (od teksta, videa, slike, glazbe, itd.), a pri tome treba naglasiti da su sve informacije točne i istinite jer je svaki podatak i sadržaj provjeren od strane kustosa. Ovakav način komunikacije s muzejskom publikom inovacija je u svijetu. Imamo čast među prvima u Hrvatskoj ponuditi ju upravo našim posjetiteljima u Županji prigodom ovogodišnje Noći muzeja.

⭐️21.00 - 00.00 ANTIČKI I GRANIČARSKI/ŠOKAČKI SPECIJALITETI - prezentacija i kušanje (drvene kućice u parku Muzeja)

Žive Rimljanje i serežane utjelovit će kulturno - povijesna skupina Gimnazije Županja pod vodstvom profesorice Danijele Kegalj te skupina proučavatelja latinskog i grčkog jezika i kulture "Vestigia" pod vodstvom profesora Marka Markoljevića. Specijalitete će pripremiti Obrtničko-industrijska škola Županja.  

⭐️18.00 - 01.00 - stručno vodstvo kroz stalni postav

⭐️ GLAZBENI PROGRAM (prizemlje Muzeja)

 WALKER&SUDAR DUO - irska, engleska i škotska glazba


❗️ Povodom dvije velike obljetnice – 200. godina Arheološkog muzeja Split i 140. godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu koje se slave u ovoj Noći muzeja, Zavičajni muzej Županja u suradnji s ostalim muzejima u našoj okolici, odlučili su dati na važnosti slavonskim muzejskim velikanima. 
U skladu s time, organiziramo autobusne linije koje će povesti na izlet pod nazivom  "Putovima osnivača slavonskih muzeja". Polazak će biti u isto vrijeme iz tri smjera - dvorca Eltz u Vukovaru, osječke Tvrđe i ispred Čardaka u Županji.

Veselimo se Vašem dolasku!


Noć muzeja 2020. u Muzeju likovnih umjetnosti
Izložba "Riba ribi grize rep"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731