Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (137 words)

Manifestacija ''Europski dani arheologije''

19_logo_home_2408-INR-JEA2021-logos-avec-date-402x260-ANGLETERRE

U sklopu manifestacije „Europski dani arheologije 2021" koja se održava od 18. - 20. lipnja 2021. godine, čiji su glavni organizatori Francusko Ministarstvo kulture i Nacionalni institut za preventivna istraživanja (Inrap), okuplja se niz partnerskih institucija diljem cijele Europe kako bi na popularan i pristupačan način prezentirali arheologiju te podijelili nova arheološka saznanja s javnosti.

Manifestacija se obilježava i prezentira s arheološkim lokalitetima, predavanjima, izložbama, radionicama, predstavljanjima knjiga, projekcijama filmova te prigodnim manifestacijama. Glavni organizator za Hrvatsku je Arheološki muzej Zagreb. 

Zavičajni muzej Stjepan Gruber Županja predstavlja se virtualnom izložbom „Za šaku denara" koja prezentira novac iz fundusa koji je pronađen na arheološkim istraživanjima u rasponu od 2. st. prije Krista pa do kraja razvijenog srednjeg vijeka s ostavom novca pronađenom prije 121 godinu. Naš muzej se nalazi u društvu 1249 muzeja u cijeloj Europi koji obilježavaju ovu manifestaciju.

Link na događanje: https://journees-archeologie.fr/c-2021/lg-en/croatia/Home

DUNAV ART
Virtualna izložba ''Za šaku denara''

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731