Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (184 words)

Pablo Picasso i Salvador Dali u požeškom Muzeju!?

e-plakat---Ljepota-lanog-sjaja

U petak, 15. studenog u 18 sati u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega otvara se izložba „Ljepota lažnog sjaja" koja nam stiže iz zagrebačkog Muzeja policije. Na izložbi će biti predstavljeno oko 50 krivotvorenih umjetnina, većinom su to ulja na platnu te nekoliko skulptura.
Najviše je krivotvorenih radova Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića i Mersada Berbera, a u manjem broju su to radovi Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Ivana Lackovića Croate, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića i Dragice Cvek Jordan. Tu su i krivotvorene skulpture Dušana Džamonje i Vojina Bakića. Od poznatih svjetskih slikara na izložbi će se moći pogledati krivotvorine slika Salvadora Dalija, Pabla Picassa i Pierre-Augustea Renoira.
Izlaganjem krivotvorina želi se upozoriti na beskrupuloznost crnog tržišta koje u utrci za zaradom ne preže od prijevara dobronamjernih, ali naivnih i neupućenih kupaca. Osim toga tu je i edukativni pristup koji će potencijalnim kupcima umjetnina ukazati na suvremene metode vještačenja sumnjivih umjetničkih djela i poučiti ih jednostavnim savjetima na nužan oprez pri kupnji.
Izložba je do sada gostovala u mnogim gradovima Hrvatske te u Sloveniji.

Otvorenje izložbe Vedrana Perkov: A B C Č Ć D Dž Đ...
Osma "Književna večer"

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731