Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (236 words)

Klub čitatelja vlastite prošlosti - predstavljanje mrežne stranice

Pozivnica-web-KVP

Predstavljanjem mrežne stranice Klub čitatelja vlastite prošlosti, Gradski muzej Požega završava vrlo značajnu fazu istoimenog projekta koji sistematski radi na digitalizaciji obiteljskih fotografija građana Požege i požeškog kraja. Veliku bazu fotografija i podataka koja zahvaljujući građanima svakodnevno raste, korisnici mogu pretraživati u Muzeju. No, mrežnom stranicom projekta, Muzej i web dizajner Željko Ronta (Frontweb) otvorili su vrata svima koji iz udobnosti svojih domova žele biti aktivni dio obitelji Kluba čitatelja vlastite, te zajednički sa stručnjacima istraživati i nadopunjavati spoznaje o prošlosti, običajima i načinu života naših predaka.

Mrežna stranica će kroz odabrane fotografije predstaviti sve do sada prikupljene obiteljske zbirke koje su međusobno povezane ključnim riječima, imenima ljudi s fotografija, temama, vremenom, mjestom snimanja ili autorom. Vjerujemo da ćemo na ovaj način potaći ljubitelje baštine i zajedničke prošlosti svih generacija na vlastito istraživanje. Štoviše, ovim načinom nadamo se kvalitetnoj interakciji koja će rezultirati razmjenom i nadopunom do sada sakupljenih podataka. Uz omogućeno uspoređivanje lokacije fotografije s današnjim stanjem u prostoru, posjetitelji će moći uživati u nikada ispričanim, fotografijama bogato ilustriranim baštinskim pričama, te u interpretacijama fotografija stručnjaka i poznatih ljudi. Vjerujemo da će stranica biti edukativno, ugodno i korisno sastajalište građana iz Hrvatske i izvan nje sa stručnjacima raznih područja interesa kroz zajedničko čitanje, spoznavanje i građenje vlastite prošlosti.

Stranica je nastala zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Požege uz pomoć brojnih suradnika, a nadasve obitelji koje su za ovu potrebu bezrezervno ustupile svoje fotografije. 

II. radionica tradicijskog nakita požeškoga kraja
SJEĆATE LI SE VUKOVARA 1991.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731