Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
1 minute reading time (166 words)

Izložba - Pjevat će Slavonija

e-Pozivnica-Pjevat-e-Slavonija

Gradski muzej Požega poziva Vas na otvorenje izložbe Pjevat će Slavonija, požeški festival (1969. – 2019.), u petak, 23. kolovoza 2019. godine u 19 sati. Izložba je nastala u suradnji s Udrugom Aurea Fest, Turističkom zajednicom grada Požege i Gradom Požega povodom obilježavanja 50. obljetnice od izvođenja prvog glazbenog festivala u Požegi.

Autorica izložbe je Ivana Domanović, kustosica Povijesnog odjela Gradskog muzeja Požega, a izložba se bavi povijesnim pregledom i zanimljivostima vezanim za festival i Požegu kao festivalski grad još od 1969. godine kada je po prvi put organiziran „Muzički festival Slavonije". Festival je pod tim nazivom održavan svake godine u lipnju do 1981. godine, a obnovljen je 1990. godine pod novim imenom, „Zlatne žice Slavonije", sada Aurea Fest.

Izložba ostaje otvorena do 5. listopada 2019. godine. U vremenu trajanja Aurea Festa, od četvrtka 29. kolovoza do nedjelje, 1. rujna, muzej će biti otvoren i u večernjim satima, od 19 do 22 sata kada će ulaz biti besplatan za sve posjetitelje.

Prvi Muzički festival Slavonije, Požega 1969. g.

OTVORENJE IZLOŽBE GRAZ SELECION III
Radionica za djecu

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731