Veličina fonta: +
2 minutes reading time (324 words)

Međunarodni dan muzeja 2019.

Prigodom obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja Gradski muzej Požega pripremio je program u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu i UO Plesna radionica Ilijane Lončar koji će se održati u subotu, 18. svibnja s početkom u 10.00 sati u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega.
Dr. sc. Jacqueline Balen, muzejska savjetnica iz Arheološkog muzeja u Zagrebu predstavit će publikaciju za djecu Klinci željeznog doba koja je nastala u okviru programa Interreg Danube Transnational Programme, odnosno projekta Iron-Age-Danube koji je djelomično financiran sredstvima Europske unije. Publikacija je namijenjena djeci i govori o načinu života u starijem željeznom dobu. Uz predstavljanje ove publikaciju bit će održane i tematske radionice za djecu, ali i odrasle koje će, uz naše djelatnice Ivanu Domanović i Ljiljanu Marić voditi Sanja Mišić, učiteljica likovne kulture.
U suradnji s UO Plesnom radionicom Ilijane Lončar predstavit ćemo požeškoj javnosti fotografa Mladena Božičkovića, „službenog" fotografa ove organizacije. Fotograf/amater Mladen Božičković, rođen je 1972. godine i dolazi iz Nove Gradiške. Od 2013. surađuje s Ilijanom Lončar kad počinje prvi puta fotografirati ples, a njegov opus obuhvaća sve stilove i raznovrsnost motiva koja ova umjetnost pruža. Neke od njegovih fotografija objavili su i prestižni svjetski časopisi (National Geographic, Digital Foto, Refoto, Blur Magazine, Get Inspired Magazine, Photography Masterclass Magazine). Mladen Božičković imao je i nekoliko samostalni i skupnih izložbi u Požegi, Novoj Gradišci, Kninu i Sevnici (Slovenija).
Uz plesni program UO Plesne radionice Ilijane Lončar, fotograf Mladen Božičković će snimiti fotografiju iz zraka s motivom 95 kojom Gradski muzej Požega želi obilježiti 95. godina svog postojanja. Molila bih građane Požege, da se odazovu ovom našem pozivu i budu dio naše priče i povijesti, da budu prisutni na fotografiji i tako stvaraju zajedničke uspomene s nama. Snimanje fotografije iz zraka predviđeno je u 11 sati. U snimanju fotografije pomaže nam i JVP Požega te im ovim putem zahvaljujem.

Zbog održavanja programa ispred Gradskog muzeja Požega i vodeći brigu o sigurnost odlučili smo privremeno zatvoriti promet, te molim građane za strpljenje. 

Međunarodni dan i Europska noć muzeja u MLU
Međunarodni dan muzeja