Arheološki muzej Osijek
Muzej Đakovštine
Galerija likovnih umjetnosti
Muzej grada Iloka
Muzej Slavonije Osijek
Zavičajni muzej Našice
Zavičajni muzej Slatina
Galerija umjetnina grada Slav. Broda
Gradski muzej Požega
Muzej Brodskog Posavlja
Gradski muzej Vinkovci
Gradski muzej Virovitica
Gradski muzej Vukovar
Zavičajni muzej "Stjepan Gruber"
Muzej vučedolske kulture
Veličina fonta: +
2 minutes reading time (324 words)

Međunarodni dan muzeja 2019.

Prigodom obilježavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja Gradski muzej Požega pripremio je program u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu i UO Plesna radionica Ilijane Lončar koji će se održati u subotu, 18. svibnja s početkom u 10.00 sati u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega.
Dr. sc. Jacqueline Balen, muzejska savjetnica iz Arheološkog muzeja u Zagrebu predstavit će publikaciju za djecu Klinci željeznog doba koja je nastala u okviru programa Interreg Danube Transnational Programme, odnosno projekta Iron-Age-Danube koji je djelomično financiran sredstvima Europske unije. Publikacija je namijenjena djeci i govori o načinu života u starijem željeznom dobu. Uz predstavljanje ove publikaciju bit će održane i tematske radionice za djecu, ali i odrasle koje će, uz naše djelatnice Ivanu Domanović i Ljiljanu Marić voditi Sanja Mišić, učiteljica likovne kulture.
U suradnji s UO Plesnom radionicom Ilijane Lončar predstavit ćemo požeškoj javnosti fotografa Mladena Božičkovića, „službenog" fotografa ove organizacije. Fotograf/amater Mladen Božičković, rođen je 1972. godine i dolazi iz Nove Gradiške. Od 2013. surađuje s Ilijanom Lončar kad počinje prvi puta fotografirati ples, a njegov opus obuhvaća sve stilove i raznovrsnost motiva koja ova umjetnost pruža. Neke od njegovih fotografija objavili su i prestižni svjetski časopisi (National Geographic, Digital Foto, Refoto, Blur Magazine, Get Inspired Magazine, Photography Masterclass Magazine). Mladen Božičković imao je i nekoliko samostalni i skupnih izložbi u Požegi, Novoj Gradišci, Kninu i Sevnici (Slovenija).
Uz plesni program UO Plesne radionice Ilijane Lončar, fotograf Mladen Božičković će snimiti fotografiju iz zraka s motivom 95 kojom Gradski muzej Požega želi obilježiti 95. godina svog postojanja. Molila bih građane Požege, da se odazovu ovom našem pozivu i budu dio naše priče i povijesti, da budu prisutni na fotografiji i tako stvaraju zajedničke uspomene s nama. Snimanje fotografije iz zraka predviđeno je u 11 sati. U snimanju fotografije pomaže nam i JVP Požega te im ovim putem zahvaljujem.

Zbog održavanja programa ispred Gradskog muzeja Požega i vodeći brigu o sigurnost odlučili smo privremeno zatvoriti promet, te molim građane za strpljenje. 

Međunarodni dan i Europska noć muzeja u MLU
Međunarodni dan muzeja

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731