Gradski muzej Virovitica

program vt

Zvučna izložba/koncert: Ritam i zvuk: glazbeno putovanje u Dvorcu

Noć Muzeja 27.1.2017., Gradski muzej Virovitica, Dvorac Pejačević u 21 i 23 sata

Dragi svi!

Pozivamo Vas da nam se pridružite na još jednoj Noći muzeja u Dvorcu Pejačević.

Kako se Dvorac priprema obnoviti svoje ruho u narednom razdoblju, ova Noć muzeja je jedinstvena prilika da doživite odaje Dvorca kroz zvučnu i vizualnu preobrazbu u konceptu ZMaj Kolektiva i naših dragih gostiju Filipa Merčepa i Nicolasa Sinkovića.

Program

  • Kada? 27. siječnja 2017.
  • Vrijeme? 21 i 23 sata, točno vrijeme početka glazbenih izvedbi/putovanja.
  • Gdje? Gradski muzje Virovitica, Dvorac Pejačević.
  • Što?

Zvučna izložba… 

…odnosno koncert koji koristi više različitih prostorija i ambijenata (za razliku od standardnog klasičnog koncerta, gdje se publika zadržava na jednom mjestu tijekom čitavog koncerta), te time spaja koncept koncerta i muzejske izložbe. Svaka prostorija prilagođena je kompoziciji koja se u njoj izvodi (akustički i vizualno) pružajući slušatelju/gledatelju posebno iskustvo ''putovanja'' kroz prostor i vrijeme. Slušatelj/gledatelj slijedi zvuk od prostorije do prostorije, i time postaje dio ''glazbenog vremeplova''. 

  • Kako?

Putovanje se sastoji od pet potpuno različitih ambijenata, koji prate povijesni razvoj glazbe i reproduciraju izabrane trenutke u kompoziciji zvuka i ritma, odnosno kao niz glazbenih izvedbi prostorno i vremenski vođenih kronološki.

  • Tko?

ZMaJ Kolektiv: Zrinko Jurić-Čivro, Mario Petrinjak, Jasmin Horak, Iva Gavrilović, Lea Mioković, Barbara Bogojević, Roko Bogojević, Roni Rengel, Zvonimir Gadanec, Tomislav Vrabac, Marina Novosel, Vedran Gorjup, Mirna Mihalković te

Noćni gosti: marimbist Filip Merčep i Nicolas Sinković.

  • A što u međuvremenu izvedbi?

Druženje u Dvorcu i Kontrapunkt (likovna intervencija).

  • Čemu?

Cilj je predstaviti  publici glazbu u posebno odabranim ambijentima uz vizualne i auditivne multimedijske intervencije te potencirati skrivene i suptilne emocije, priče, situacije, boje i vizije.

Napomene:

Program će biti izveden dva puta tijekom večeri, u 21 i u 23 sata, kroz prazne prostorije Dvorca Pejačević, koji je pred obnovom, te pruža idealan ambijent za eksperimentalan pristup glazbenom putovanju i sasvim jedinstvenu Noć muzeja u začaranom Dvorcu.

Više o Filipu Merčepu na http://sudarpercussion.com/filip-mercep/

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovogodišnjoj Noći muzeja u sasvim specifičnom ambijentu, sa sasvim specifičnim vizualnim i auditivnim podražajima i požele našem i vašem Dvorcu sretnu obnovu! 

Vidimo se!

__________________________________________________

Gradski muzej Virovitica

Trg bana J. Jelačića 23, Virovitica

www.muzejvirovitica.hr

https://www.facebook.com/gradskimuzej.virovitica/?fref=ts

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731