Galerija likovnih umjetnosti Osijek

GLUO - logoNOĆ MUZEJA U GALERIJI LIKOVNIH UMJETNOSTI, OSIJEK

Petak, 31.01.2014.

18.00 – 01.00.

Ulaz besplatan!

Izložba POGLEDI – 20 stoljeće u fundusu Galerije likovnih umjetnosti, Osijek.

18. 00 – 22.00: CROSK, SMAOMAO;REBUS;QUIK16 i MOŠMISLIT umjetnici su okupljeni u umjetničkoj grupi pod nazivom ‘’Acting Like a Child’’.Grupa promovira umjetničke platforme, urbane intervencije, street art i umjetnost u svakom obliku i na svakom mjestu. Ova grupa će se predstaviti na Noć muzeja u prostorima GLUO tako da će uživo tijekom večeri održati radionicu naljepnica, te svojevrsni performans stvarajući zajednički rad na temu – Pogledi.
“Stickere” danas mnogi svrstavaju u podvrstu grafiti kulture, upravo zbog njihove uloge ostavljanja traga (potpisa) u javnom prostoru. Kod stvaranja ovakvih naljepnica i postera, umjetnici se koriste raznovrsnim tehnikama, od oslikavanja rukom, korištenja šablona, linoreza, drvoreza, pa sve do sito ili digitalnog tiska, što ih čini veoma rasprostranjenim medijem izražavanja. - Acting like a child

21.00: grupa RitmOS – bubnjari meandriraju kroz Galeriju

20.00 - 22.00 sata. RIJEČIMA na slike – recitali tekstova iz svijeta umjetnosti kroz Galeriju

23.30: Jazz band svira.glazbu 20.stoljeća

24.00: Nagradna igra - osvojite vrećicu Galerijskih kataloga!

Tijekom večeri također vodstvo za gluhe i nagluhe na znakovnom jeziku, te vodstvo za slijepe i slabovidne pomoću dodira i verbalnog tumačenja izložaka.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731