Muzej grada Pakraca

Noć muzeja, 31.01.2014.- Muzej grada Pakraca

U ovogodišnjoj Noći muzeja posjetitelji će u Muzeju grada Pakraca moći razgledati gostujuću izložbu Surogat stvarnosti – pola stoljeća hrvatske animacije te popratnu izložbu radova s radionica koje su održane u okviru ove izložbe.

Također, sve posjetitelje očekuje i maraton crtanih filmova na kojem ćemo prikazivati najvažnija ostvarenja Zagrebačke škole animiranog filma.

Muzejska radionica i igraonica biti će otvorena za djecu koja će se ovdje moći zabaviti uz poseban edukativni program koji započinje u 18.30 radionicom za najmlađe „NaCrtani junaci“. Nakon 22.00 h sve posjetitelje očekuje poseban program pod nazivom Audio u videu.

U prizemlju muzeja u 18.00 h otvorit ćemo izložbu Stjepan Golubić - pakrački graditelj na kojoj ćemo po prvi put predstaviti izuzetno vrijedne arhitektonske nacrte ovog važnog, ali javnosti slabo poznatog graditelja.

Izložba će biti popraćena i muzejskom zagonetkom pod nazivom Otkrij stari Pakrac, posebno osmišljenom za ovu prigodu.

Od 18.00 h - 1.00 h svi zainteresirani moći će razgledati i stalni postav vojne i ratne povijesti u staroj gradskoj vijećnici preko puta Muzeja grada Pakraca te cijelu večer uživati u kuhanom vinu i domaćim kolačima!

18.00 h – svečano otvorenje
Izložba Stjepan Golubić – pakrački graditelj
Otkrij stari Pakrac – muzejska zagonetka
Surogat stvarnosti – pola stoljeća hrvatske animacije

18.30 h –muzejska radionica za djecu „NaCrtani junaci“

19.00 h do 22.00 h - Animaraton (maraton crtanih filmova)

22.00 h – 1.00 h - Program Audio u videu – voditelj: Božidar Savi

Noc muzeja 2014

 

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731