Gradski muzej Požega

I još malo Kraljevića .....
Kroz muzejsko edukativni projekt pod nazivom „Kraljević iz oka gimnazijalca“ KRUG-ovci Opće i Katoličke gimnazije Požega predstaviti će se svojim doživljajem djela Miroslava Kraljevića s njegove retrospektivne izložbe u Gradskom muzeju Požega krajem prošle godine.

  1. 2. 19 – 23 sata
    Vatrogasni ples 
    Ovim povijesno scenskim prikazom s oživljenim likovima iz tog doba, muzej želi obilježiti 140 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Požegi rekonstruiranjem tradicionalnog vatrogasnog plesa koji se u prvoj polovici 20 stoljeća održavao svake godine oko Marinja, dakle baš u ovo doba godine.
    Uz repriznu izložbu razglednica iz 2009. godine autorice Lidije Ivančević Španiček, sudjelovanje pripadnika DVD-a, češke glazbene skupne Bohemia, tradicijska jela Muzeja u loncu brendirana kao požeški fast food, te pića iz toga vremena, želimo oživjeti ples u svim njegovim djelovima od programskog dijela, društvenih igara, poput šaljivog paketa i tombole, pa sve do samog plesa i torte na kraju .

  2. Body painting session povijesnih kostima
    Body painting, je oblik body arta koja je oslikana na ljudskoj koži, a traje nekoliko sati ili najviše
    Na Noći muzeja imat ćete prilike vidjeti oslikavanje povijesnih kostima Požeštine umjetnika Nikole Radmirovića stare Požege na živim skulpturama

Casting call - youtube

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Facebook stranici Gradskog muzeja Požega ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


  1. Čuvaj glavu! 
    Startanje cjelogodišnje edukativne nagradne računalne Memo igre 'Čuvaj glavu!' , Arheološkog odjela Gradskog muzeja Požega i Zvečeva koja će tijekom cijele godine promovirati nalaze s čuvenog arheološkog nalazišta Rudine. Posjetitelji će tijekom Noći muzeja premijerno moći igrati igricu koja će se od ponoći nalaziti na službenim stranicama Gradskog muzeja Požega. Svi će moći sudjelovati u nagradnoj igri tijekom cijele godine, do slijedeće Noći muzeja.

                   Beta verzija igrice se već sada može odigrati na internet stranici www.cuvaj-glavu.com dok će se nagradna verzija pokrenuti u ponoć, 31. siječnja 2014. godine.

Noć muzeja 2014 - pozivnica

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731