Muzej Valpovštine

Noc plakat.jpgPoštovani,

Muzej Valpovštine se ove godine po četvrti put uključuje u manifestaciju "Noć muzeja 2012."

Iako Valpovo ima dugu tradiciju kino predstava i to još od samom početka 20.st. , zadnjih desetak godina grad nije imao kino. Na veliku radost građana, prošle godine opet su krenile kino predstave i to kada je krajem 2011. u Valpovu otvoren novoizgrađeni Centar kulture Tomislav u čijem sastavu danas djeluje i kino.

Stoga smo smatrali kako bi aktualna tema povodom "Noći muzeja"ove godine bilo upravo staro kino. Naime, muzej posjeduje  lijepu zbirku plakata kino predstava (najave i iz 1926.g.) i drugu popratnu dokumentaciju, a u našem muzeju je završio i dio tehničkog inventara starog kina.  Tako će 27. siječnja 2012. uz novu izložbu "Homage kinu Tomislav" i kino projekcije kratkih filmova, te onih dokumentarnih o Valpovu, posjetiteljima od 18 do 01 sat poslije ponoći biti otvorena i stalna izložba "Ostavština plemićke obitelji Prandau-Normann", te izložba "Valpovština u vrtlogu Drugog svjetskog rata", otvorena u studenom prošle godine ,a koja još traje do lipnja. U "Noći muzeja"  svi gosti muzeja Valpovštine moći će se ugrijati i ponudom toplih napitaka.

Srdačan pozdrav,

                                Kustosica-voditeljica Muzeja Valpovštine
                                   Mirjana Paušak

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731