Muzej grada Pakraca

Noc muzeja 2012.jpgMuzej grada Pakraca ove godine po četvrti put organizira Noć muzeja i to u suradnji sa Radio-amaterskim klubom Pakrac.

Zahvaljujući dugogodišnjem djelovanju ovog kluba očuvan je niz zanimljivih tehničkih predmeta koje namjeravamo predstaviti tijekom večeri na prigodnoj izložbi „Tehnika u vremenu“.

Namjera nam je upoznati posjetitelje s  dijelom izuzetno zanimljive tehničke baštine. Izložit ćemo stare sačuvane radijske aparate,gramofone,računala,kino projektor,magnetofone,pojasniti njihov povijesni razvoj te smjestiti Pakrac u povijesni kontekst nastanka ove tehnologije.

Većina ovih predmeta još uvijek je u funkciji tako da će tijekom večeri svi posjetitelji moći uživati u različitim interaktivnim sadržajima.

 

Program započinje u 18.00 h,a muzej će biti otvoren sve do 1.00h!

 

18.00h  Svečano otvorenje izložbe „Tehnika u vremenu“ stručno vodstvo kroz izložbu

19.00h  Retro koncert-

22.00h Vinilna slušaonica- slušaonica gramofonskih ploča


 
Igraonica- tijekom cijele večeri bit će organizirana i igraonica za sve zainteresirane posjetitelje koji će se moći okušati u igranju igrica na starim primjercima računala

Cijeli program bit će popraćen autohtonom gastronomskom ponudom te toplim napicima koji će se dijeliti cijelu večer.

Ulaz je naravno za sve posjetitelje besplatan

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731