Gradski muzej Virovitica

Gradski muzej Virovitica i ove se godine, po četvrti put, pridružuje muzejskoj akciji Noć muzeja koja će se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održati 28. siječnja 2011. od 18 sati do 1 sat poslije ponoći.
 

Program smo zamislili kao kombinaciju muzejsko-edukativnih i zabavnih sadržaja i to:

1. otvorenje izložbe karikatura Roka Idžojtića u sklopu koje će autor ponuditi i stvaranje karikatura posjetitelja, a koju smo planirali u 19 sati, odnosno interakciju s posjetiteljima u 19,30

2. pedagošku igru pod nazivom što se skriva u Muzeju? u 21 i 21,30 sati. Radi se o upoznavanju posjetitelja s muzejskim čuvaonicama koje su skrivene u kutcima Dvorca, a koje ćemo djelomično izložiti posjetiteljima. Odnosno, unutar igre, a pod vodstvom kustosica, organizirat ćemo dva razgledanja čuvaonica i tako pokušati upoznati posjetitelje s tajnama Muzeja i dvorca Pejačević u kojemu se Muzej nalazi.

3. koncert hrvatskog pop sastava  Jinx u 22 sata.

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731