Muzej Brodskog posavlja - IZLOŽBA

     

 Obavijest o otvorenju izložbe

                                                                     

MUZEJ BRODSKOG POSAVLJA • ZAVOD ZA VARSTVO KULTURNE DEDIŠČINE SLOVENIJE

 

ZAVOD ZA ZAŠTITU KULTURNE BAŠTINE SLOVENIJE

I

30 GODINA SLUŽBE U NOVOM MESTU

Zavod za zaštitu kulturne baštine Slovenije u okviru javne službe obavlja različite upravne i izvedbene zadatke na području zaštite nepokretne te s njom povezane pokretne i nematerijalne baštine. Pritom posebno nastojimo uspostaviti međunarodnu suradnju i razvoj u okviru znanstveno-istraživačke djelatnosti. Tako već više od pola stoljeća surađujemo i s hrvatskom službom za zaštitu kulturne baštine. Dio tog povezivanja i nastojanja jest i suradnja među etnolozima konzervatorima obiju država u okviru redovitih susreta etnologa konzervatora.

Zavod puno pozornosti posvećuje i promociji kulturne baštine u domaćem i međunarodnom okviru. U jubilarnoj 2013. godini, kad smo u Sloveniji obilježili stogodišnjicu organzirane zaštite kulturne baštine, pripremili smo niz izložbi i pratećih događaja kojima smo javnosti pokušali predstaviti povijest, razvoj i viziju svojega rada. Na ovoj izložbi Zavod za zaštitu kulturne baštine Slovenije se zbog prilagodbe izložbenom prostoru predstavlja užim izborom odnosno radom na primjeru područne jedinice Novo mesto.

Iskreno se nadamo da će ova izložba doprinijeti poznavnju našeg rada, poštivanju, očuvanju i razvijanju zaštite kulturne baštine te njezinoj prepoznatljivosti, pa Vas zbog toga srdačno pozivamo na otvorenje i razgledavanje naše izložbe.

Jernej Hudolin,

  generalni direktor Zavoda za zaštitu kulturne baštine Slovenije

 

četvrtak, 11. veljače 2016. u 12 sati

Izložbena dvorana Muzeja, Starčevićeva 40, Slavonski Brod

Popularni sadržaji

muih-blok-footer

 

Muzejska udruga Istočne Hrvatske svoje korijene pronalazi u godini 1951., kada je osnovana Slavonskoj podružnica Društva službenika i suradnika muzeja, galerija i konzervatorskih zavoda Museion u NR Hrvatskoj.

Sjedište Udruge:

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
31 000 Osijek

tel: +385 31 250 731